Fazıl Say'ın sevgilisi Ece Dağıstan böbreğini verdi

Fazıl Say'ın sevgilisi Ece Dağıstan böbreğini verdi

Ece Dağıstan kimdir? Instagram adresi nedir? Fazıl Say'ın sevgilisi böbreğini verdi haberlerinden sonra Ece Dağıstan ismi trend oldu. Ece Dağıstan hakkında merak edilenler haberimizde...

Fazıl Say'ın sevgilisi Ece Dağıstan kimdir? Instagram adresi nedir? Dağıstan böbrek yetmezliği sorunu yaşayan ablasına böbrek bağışında bulundu. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın sevgilisi Ece Dağıstan hakkındaki her şey haberimizde. Fazıl Say ve Ece Dağıstan yaklaşık 6 yıldırdır birlikteler. İşte örnek hareketi ile beğeni toplayan Ece Dağıstan2ın hayatı hakkındaki detaylar..

ECE DAĞISTAN KİMDİR? 

2012 yılından bu yana Fazıl Say ile birlikteliği olan Ece Dağıstan vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Peki Fazıl Say'ın sevgilisi Ece Dağıstan kimdir? 

1976 yılında İzmir'de doğdu. 1987 yılında 9 Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı’na girerek Vedat Çorbacı ve Seçil Akdil'in öğrencisi oldu. 1993 yılında eğitimine Viyana Müzik Akademisi’nde "Konser Piyanistliği" ve de “Müzik Pedagojisi” bölümlerinde, Prof. Noel Flores ve Prof. İnci Hausler Altınok ile devam etti. Birçok karma ve tek resitallere katıldı. Yaklaşık 4 senedir, rock müzisyeni olan Teoman'ın akustik projesi olan "Yavaş Yavaş"ın da piyanistidir. Ece Dağistan'ın Instagram adresi bulunmamaktadır. 

ECE DAĞISTAN ABLASINA BÖBREĞİNİ VERDİ

Fazıl Say’ın 2012’den beri aşk yaşadığı Ece Dağıstan, ablası Ceyda Dağıstan için büyük fedakarlık yaptı. Posta'nın haberine göre, geçtiğimiz günlerde bıçak altına yatıp bir böbreğini verdi. Ece Dağıstan duygularını şöyle dile getirdi:

“Birçok sınavdan geçtim. Derin yara izleri kaldı ama hiç isyan etmedim. Canım kanım, melek ablama zarar geldi mi içimden bir aslan gücü çıkar. Dağları yıkar, dünyaları deviririm. 10 yıldır böbrek yetmezliği çekiyordu. Babamızın ölümüyle iflas noktasına ulaştı. Çok şükür kabustan uyandık. Her şey yoluna girdi.”

BÖBREK NAKLİNDE SIK SORULAN SORULAR

KİMLER BÖBREK VERİCİSİ OLABİLİR? 

Yaşı 18 üzerinde olan, böbrek vermesinde yasal ve tıbbi engel bulunmayan sağlıklı bireyler böbrek verebilirler. Ticari Amaçlı Böbrek Nakli Yapılamaz.

BÖBREK VEREN KİŞİNİN BÖBREK HASTASI OLMA RİSKİ VAR MI?

Düşünülenin aksine böbrek bağışlayan kişilerde böbrek yetmezliği gelişmesi riski artmaz. Bu durum 50 yıldır böbreğini bağışlamış olan yüz binlerce vericinin takibi sonucunda kesin olarak ortaya konmuştur. Canlı organ naklinde en önemli ana prensip; hiçbir sağlık problemi olmayan ve gönüllü olarak bir yakınına hayat kazandırmak için önemli bir fedakarlık yapan böbrek vericisinin zarar görmemesi üzerine kurulmuştur.

LAPAROSKOPİK DONÖR NEFREKTOMİ NEDİR?

Canlı vericiden, özel aletlerle böbreğin geniş cerrahi kesi yapılmaksızın çıkarılması işlemidir. Verici daha erken taburcu olmakta ve ameliyat sonrası ağrı daha az gelişmektedir. Sonuçları normal açık ameliyatla eşdeğerdir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi, yedi yıllık tecrübesi ile Laparoskopik Donör Nefrektomi Ameliyatlarını  başarıyla  gerçekleştiren nadir  merkezlerden biridir.

BÖBREK BAĞIŞI YAPAN KİŞİ HAMİLE KALABİLİR Mİ?

Gebe kalmak mümkün tıbbi olarak sakınca yoktur.

BÖBREK BAĞIŞLAYAN KİŞİ NE KADAR ZAMANDA NORMAL HAK-YATINA DÖNEBİLİR?

Hastanemizde LAPAROSKOPİK ameliyat yöntemiyle böbrek çıkartılması yapıldığı için vericiler genellikle 2-3 gün içersinde eve dönebilir ve birkaç hafta içersinde normal aktivitelerini kazanırlar.

TEK BÖBREKLE YAŞAYABİLİNİR Mİ? 

Organ nakli merkezinde uygun olarak değerlendirilen kişiler böbrek bağışladıktan sonra hayatlarında bir değişiklik olmadan yaşamlarını sürdürebilirler.

 

CANLI VERİCİLER

I. Derece akraba: Anne, baba, çocuk

II. Derece: Kardeş,dede,nine,torun

III. Derece: Teyze-hala-amca-dayı -yeğen(kardeş çocuğu)

IV. Derece: III.Derece akrabaların çocukları

Eşler ve eşin aynı derece akrabaları

ÇAPRAZ NAKİL

Doku ya da kan grubu uyumsuzluğu olan vericilerin bir havuzda toplanarak  Uygun alıcılarla eşleştirilmesidir. Merkezimizde çapraz nakil uygulaması yapılmaktadır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN