Fenerbahçe - Kasımpaşa maçına VAR damgası

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçına VAR damgası

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçına VAR kararı yine damga vurdu. Kasımpaşa'nın Fenerbahçe'ye 8. dakikada Samuel Eduok ile attığı gol, alan ihlali gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının 7. dakikasında, konuk ekip penaltı kazandı. Mbaye Diagne'nin ceza sahası içinden yaptığı vuruşta top Mauricio Isla'nın koluna çarptı. VAR'dan da onayın gelmesinin ardından Mbaye Diagne topun başına geçti. Şu ana kadar Süper Lig'de penaltı kaçırmayan Diagne, Harun Tekin'i geçemedi.

Harun Tekin'in topu kurtarmasının ardından pozisyonu takip eden Samuel Eduok, topu ağlara gönderdi ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine hakem Yaşar Kemal Uğurlu, ekrana giderek pozisyonu tekrar izledi.

 
Samuel Eduok'un penaltı atılmadan önce ceza sahası içine girdiğine hükmeden ve alan ihlali yaptığı kararı veren Yaşar Kemal Uğurlu, oyunu endirekt serbest vuruş ile başlattı.

PENALTILARDA KURAL KİTAPÇIĞI NE DİYOR?

Penaltı atışı sırasında hücum oyuncusu ceza alanına girmesi durumunda pozisyonun gol olup olmamasına göre farklı karar veriliyor. Gol olursa, penaltı tekrar ediliyorken, gol olmaması durumunda endirekt serbest vuruşla oyuna devam ediliyor. Kalecinin ve hücum yapan takımın aynı anda ihlal yapması durumunda ise pozisyonun gol olup olmamasına bakılmadan endirekt vuruş ile oyun sürüyor.

18-12/03/640xauto-1.jpg

18-12/03/640xauto.jpg

18-12/03/640xauto-2.jpg

Görüntü bEIN Sports'tan alınmıştır

''NET BİR KURAL HATASI VAR!''

 
Ahmet Çakar, ''Sevgili arkadaşlar, bu maçta çok net bir kural hatası var. Penaltı vuruşu öncesi her iki takımdan da oyuncular ceza alanına erken giriyorlar ve bu durum VAR'da tespit ediliyor .Yoruma açık bir pozisyon değil sadece geometrik bir pozisyon. MAÇ TEKRAR EDİLMELİ.''paylaşımında bulundu.

TOROĞLU: PENALTI TEKRAR EDİLMELİYDİ

Erman Toroğlu ise, ''Penaltıda iki takım da ihlal ediyor. 1 tane Kasımpaşalı oyuncu ihlal ediyor, geliyor atıyor. İptal, doğru. Peki, hakem arkadaş, VAR'daki arkadaşlar, siz acaba sezon başı göz muayenesine gittiniz mi? Burada verilecek tek karar var, penaltının tekrarı'' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN