FETÖ avcısı müdür tahliye edildi | Son dakika haberleri

FETÖ avcısı müdür tahliye edildi | Son dakika haberleri

Görev süresi boyunca FETÖ'yle mücadele etmesine rağmen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Emniyet Genel Müdürlüğü eski Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi, yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. Selvi, FETÖ karşıtı olmasına rağmen tutuklanmayı bir türlü hazmedemediğini ve tansiyon hastası olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ/ANKARA

2006 yılında "Emniyet'teki F Tipi Örgütlenmenin Etkin Elemanları" listesini hazırlamasına rağmen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Emniyet Genel Müdürlüğü eski Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi tahliye edildi. Selvi, FETÖ'yle mücadele etmesine rağmen tutuklanmayı bir türlü hazmedemediğini söyledi.

FETÖ'ye üye olmakla suçlanan 16 eski emniyet görevlisi, Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanıkların 15'er yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, aralarında EGM eski Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi'nin de bulunduğu 5 sanığın tahliyesine hükmetti. Sevli doğrudan tahliye edilirken diğer sanıklara adli kontrol şartı getirildi. Duruşma 10 Kasım'a ertelendi. Duruşmada savunma yapan İbrahim Selvi, görev süresi boyunca FETÖ ile mücadele ettiğini, bu mücadelesinin basına da yansıdığını söyledi.

İsminin Ergenekon iddianamesine dahil edildiğini ve 2009'da FETÖ tarafından kızak bir göreve çekildiğini, daha sonra da kadrosuzluktan emekli edildiğini anlatan Selvi, şunları söyledi:

"2001 ila 2003 yıllarında raportör olarak görev aldığım Emniyet Yüksek Değerlendirme Kurulunda FETÖ üyesi olduğu tespit edilen polislerin terfi etmemeleri önerildi. Bu kişiler daha sonra bir şekilde terfi ettirildiler. 2004 yılında yurt dışı eğitim için gönderilen emniyetçilerin FETÖ'cü olduğunu tespit etmiştim. Yurt dışı görevlerini bahane ederek şark görevi yapmadan hızla yükselmenin yolunu bulmuşlardı. Bunun önüne geçmek için yönetmelikte düzenlemeler yapmak istedim. 2008'de, 57 kişilik 'FETÖ'nün etkin elemanları listesini' hazırladığımıza dair haberler basına yansıyınca, FETÖ'cülerin hedefi haline geldik. Ergenekon dosyasına eklendim. 17-25 Aralık sürecinde göreve çağrılarak İstanbul'a teftişe gönderildim. FETÖ ile mücadele etmeme rağmen tutuklanmamı bir türlü hazmedemedim ve tansiyon hastası oldum.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN