FETÖ Bylock’unda ‘şimdilik’ siyasi yok

FETÖ Bylock’unda ‘şimdilik’ siyasi yok

Bylock’tan bakan da çıktı iddialarına Ankara Başsavcılığı kaynakları “Bylock’tan ‘şimdilik’ siyasi çıkmadı” cevabını verdi. Bu arada Bylock’ta sahte hatlar da tespit edildi. Gerçek kullanıcılara ulaşıldı.

ÖZEL HABER: HİLAL ÖZTÜRK

FETÖ’nün Bylock listesinden siyasetçi isimlerinin çıktığına ilişkin iddialar, Ankara Başsavcılığı kaynakları tarafından doğrulanmadı. Karar’a bilgi veren Başsavcılık kaynakları Bylock şifresi kırıldıktan sonra yapılan araştırmalarda on binlerce isme ulaşıldığını belirterek, ilk incelemede içlerinde siyasetçi olmadığını belirtti. Ancak araştırmaların devam ettiğini ifade eden savcılık kaynakları, Bylock’taki telefon numaralarının gerçek kullanıcılarıyla karşılaştırılmasıyla FETÖ üyelerine ulaşıldığını kaydetti.

SAHTE İSİMLER BELİRLENDİ

Numaradan isimlere ulaşıldığı için kimlik tespitinin zaman aldığını belirten Başsavcılık kaynakları, numara başkasının adına veya sahte bir isme kayıtlı olsa dahi gerçek kullanıcısını bulmanın zor olmadığı bilgisini paylaştı. Buna göre, sahte hatlarla yapılan kayıtların ayıklanmasından sonra gerçek kullanıcılar tam olarak ortaya çıkarılıyor. MİT ve Emniyet’ten gelen tespitlerle soruşturmaları sürdürülüyor. İsimlerle birlikte progragramdaki yazışmaları da ortaya çıkarıldı. Bilgiler bir bütün olarak değerlendiriliyor ve soruşturmalar buna göre derinleştiriliyor. Spekülatif haber ve iddiaların soruşturmalara zarar verdiğini belirten kaynaklar, güvenlik birimleri ve yargının görevini sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için bu tarz iddialar ve tartışmaların son bulması gerektiğini söyledi.

Öte yandan FETÖ’nün TSK imamı olarak bilinen Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili iki Sincan hakimi hakkında HSYK’da yürütülen soruşturmanın devam ettiğini de belirten kaynaklar, incelemenin FETÖ kapsamında yapılmasının yanlış yorumlandığına dikkat çekti. Soruşturmanın bu aşamasında hakimlerle ilgili FETÖ üyesi denilemeyeceğini belirten kaynaklar, HSYK’nın soruşturmasının hakimlerin örgüt üyesi olduğu anlamına “şimdilik” gelmeyeceğini belirtti. Kaynaklar soruşturmanın tamamlanmasının beklenmesi gerektiğini, hem HSYK hem Ankara Başsavcılığı’nın soruşturmasında elde edilecek bilgilerin gerçekleri ortaya çıkaracağını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN