FETÖ firarisi Akın İpek'in iade duruşmasında yeni gelişme: Gizli tanık talebi kabul edildi

FETÖ firarisi Akın İpek'in iade duruşmasında yeni gelişme: Gizli tanık talebi kabul edildi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) "çatı davası"nın firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek'in Türkiye’ye iadesiyle ilgili davanın duruşmasının ikinci gününde, avukatın "gizli tanık" talebi kabul edildi.

Londra’da Westminster İlk Derece Mahkemesinde görülen ve sanık İpek’in  de hazır bulunduğu duruşma ikinci gününde devam etti.

Duruşmada sanık avukatının “gizli tanık” dinletme talebi mahkeme  tarafından kabul edildi. “Gizli tanığın” FETÖ’nün yargı veya emniyet içindeki  yapılanmasına mensup bir başka firari olabileceği belirtiliyor.

Bugünkü duruşmada savunmanın “Venedik Komisyonu Türkiye Raportörü”  sıfatıyla çağırdığı Prof. Jeffrey Jowell de dinlendi.

Duruşmada, İpek'in yanı sıra Türkiye'nin iadesini istediği FETÖ'nün  firari "Irak imamı" Talip Büyük ile eski Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ali  Çelik de sanık olarak yer aldı.

Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

PASAPORTUNA EL KONULMUŞTU

Firari İpek,  23 Mayıs’ta gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılmıştı. 50  bin sterlinlik kefaletle serbest bırakılan İpek’in pasaportuna el konulmuş ve  denetimli serbestlik uygulanması kararı alınmıştı. İpek’in dava süresince Londra  dışına çıkması yasaklanmıştı.

İpek’in herhangi başka bir seyahat belgesine başvurmasını da  yasaklayan mahkeme, firari FETÖ sanığının telefonunun da 7 gün 24 saat açık  kalması koşulunu getirmişti.

İngiltere'de kefaletle serbest bırakma yaygın başvurulan  uygulamalardan. Bu koşulla serbest bırakılan sanıklar, yargılama süresince her  geceyi ikamet adreslerinde geçirmek zorunda bırakılıyor.

İngiltere'de iade talepleri dışişleri bakanının onayıyla mahkemeye  sevk ediliyor. Mahkemenin yakalama ve iade talebini yerinde bulması halinde de  karar yine dışişleri bakanının onayıyla uygulanıyor.

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN