FETÖ'nün mahrem imamlarına 81 ilde operasyon: 3 bin 224 gözaltı kararı

FETÖ'nün mahrem imamlarına 81 ilde operasyon: 3 bin 224 gözaltı kararı

FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik 81 ilde operasyon başlatıldı. Operasyonlarında gözaltı kararı verilen şüpheli sayısının 3 bin 224 olduğu öğrenildi. Şimdiye kadar gözaltına alınan kişi sayısı ise 1120'ye çıktı. Dev operasyon, dikkatleri Başbakan Yıldırım'ın katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamaya çevirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda şu ana kadar 54 ilde 803 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ yapılanmasına karşı büyük bir operasyon başlatıldığı belirtilerek, “Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir” denildi. 

BAKAN SOYLU: BİN 9 GÖZALTI VAR

İçişleri Bakanı Soylu "Bu sabah 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" dedi.

GÖZALTI SAYISI 3 BİN 224

Operasyonlarında gözaltı kararı verilen şüpheli sayısının 3 bin 224 olduğu öğrenildi. Şimdiye kadar gözaltına alınan kişi sayısı ise 1120'ye çıktı.

BAŞBAKAN YILDIRIM AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Yıldırım, katıldığı programda FETÖ'ye ilişkin çok önemli tespitler yapıldığını belirterek, "Baştan beri söylediğimiz bir şey var. Bu, çok karmaşık bir yapı. İlişkileri, ilişki ağı, günden güne daha çözülmemiş ilişkiler var. Şu ara çok önemli bir tespit yapılmış durumda. Bu tespitin sonuçları, FETÖ ile mücadelede bize ciddi imkan sağlayacak. İşin seyri değişecek. Bunlarla ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek, bu kadar söyleyeyim" demişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda dün sabah saatlerinden itibaren eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

ÖRGÜTE AİT YÜKLÜ MİKTARDA DÖVİZ VE ALTIN

FETÖ'nün mahrem imamlarına yönelik operasyonda gözaltı sayısı 1120 'ye yükseldi. Himmet listeleri ile örgüte ait yüklü miktarda altın ve döviz ele geçirildi.

Emniyet'teki FETÖ yapılanmasına yönelik 72 ilde gerçekleştirilen operasyonda bin 20 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişinin tespit edildiği ve tümü için arama ve gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik İstihbarat Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 72 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar bin 120 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

81 İLDE SÜRÜYOR

Türkiye genelinde 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, şu ana kadar 54 ilde 803 şüphelinin gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ yapılanmasına karşı büyük bir operasyon başlatıldığı belirtilerek, “Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir” denildi.

Bu operasyonun kodları ise 15 Nisan'da Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı bir televizyon programında söylemişti. Binali Yıldırım, FETÖ ile ilgili çok önemli tespitler yapıldığının altını çizmiş, ilerleyen günler de bunun operasyona dönüşeceğinin sinyallerini vermişti.

4 BİN 900 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Operasyon kapsamında yaklaşık 4 bin 900 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ve haklarında gözaltı kararı verilen isimlerden bazılarının cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi.

İSTANBUL'DA 390 GÖZALTI

İstanbul'da Soruşturma kapsamında İstanbul'da 390 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerden bazılarının yakalandığı bildirildi.

İZMİR'DE 76 KİŞİ

İzmir’de şu ana kadar 76 kişi gözaltına alındı.

KONYA'DA 119 GÖZALTI

Konya'da 119 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında yakalama kararı çıkartılan örgütte 'abi' olarak bilinen şüphelilerin adreslerine sabah saatlerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonla 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan öğretmenlikten ihraç edilen bir şüphelinin, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Çek babam, çek iyi çek, net çıksın" demesi dikkat çekti.

4 KİŞİ KIRKLARELİ'DEN

Kırklareli'nde gerçekleştirilen operasyonda emniyetin sözde imamı olduğu öne sürülen 4 öğretmenden M.Ç. ile A.K. gözaltına alındı. Firari şüpheli M.T. ile S.T'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

VAN'DA 36 KİŞİ

Van’da 36 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Sabah saatlerinde Van’da başlatılan operasyonda kapsamında 5 polis memuru gözaltına alnırken, 6 şüphelinin tutuklu olduğu ve diğer şüphelilerin ise arandığı belirtildi.

EDİRNE'DE 2, BATMAN'DA BİR ÖĞRETMEN 2 POLİS

Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri de operasyon kapsamında M.T ve N.G'yi gözaltına aldı.

Batman’da bir öğretmen ve 2 polis gözaltına alındı.

KAYSERİ'DE 40 KİŞİ YAKALANDI

Kayseri'de Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 40 kişi yakalandı.

ANTALYA'DA 17 GÖZALTI

 Antalya'da FETÖ okullarında imamlık yaptığı tespit edilen 17 kişi gözaltına alındı.

MANİSA'DA 20

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de ilde, aralarında kamudan ihraç edilmiş olan kamu personeli ile sivillerin de bulunduğu toplam 20 kişiyi gözaltına alındı.

ELAZIĞ'DA 6 ŞÜPHELİ

Elazığ'da aralarında öğretmen ve fizyoterapistin bulunduğu 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

KÜTAHYA'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 5 KİŞİ ARANIYOR

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, il merkezinde eş zamanlı 12 adrese operasyon yaptı. Operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 5 şüphelinin de arandığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN