FETÖ’nün matruşka ağı MASAK raporundan çıktı

FETÖ’nün matruşka ağı MASAK raporundan çıktı

FETÖ’cülerin ilişki ağı bir bir deşifre oluyor... Cumhurbaşkanı’na suikast düzenlemeye kalkışan timin başındaki eski Tuğgeneral Sönmezateş’in yalanlarını MASAK raporu çürüttü. “Darbeciyim ama FETÖ’cü değilim” diyen Sönmezateş’in Gülen’in avukatı ve sivil imamlarla ilişkisi tespit edildi.

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast düzenlemeye kalkan timi oluşturduğu ve saldırıyı yönettiği iddiasıyla yargılanan eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in FETÖ’yle kripto ilişkilerini MASAK (Mali Suçlar Araştırma Kurulu) raporu gözler önüne serdi. İfadesinde “FETÖ’cü değilim. Bu elbise benim üzerimde durmaz. İsterlerse idam etsinler darbeciyim ama FETÖ’cü değilim” diyen Sönmezateş’in, örgüt lideri Fethullah Gülen’in avukatı firari Nurullah Albayrak’a para aktardığı ortaya çıktı. Çok sayıda gayrimenkulu bulunduğu tespit edilen Sönmezateş’in, Albayrak’a 5 bin lira EFT yaptığı kaydedildi. Marmaris’teki davada bazı sanıkların darbeci olduklarının kabullenip, FETÖ’yle ilgisi olmadığını söylemeleri örgüt lideri Gülen’in iade sürecini engellemeye yönelik bir hamle olarak görülüyor. 

Sönmezateş’in, Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkan Yardımcısı olduğu dönemdeki FETÖ’yle kripto ilişkileri de ortaya kondu. Akıncı Üssü’nde yakalanan sivil imamlardan Kemal Batmaz’ın da çalıştığı FETÖ şirketlerinden Milsoft Yazılım Teknolojileri’ne Nisan 2014 ile Temmuz 2016 tarihleri arasında toplam 7 milyon 62 bin 851 TL’lik para akışı oldu.

17-08/28/dxs.jpg

Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı’nın darbe girişiminden iki gün önce yine aynı şirkete 1 milyon 712 bin 109 TL aktardığı ortaya çıktı. Kayyum atanan Milsoft şirketinin ortaklarından ve darbeci generalin para ilişkisinde bulunduğu Mehmet Sungur’un Adil Öksuz’le ilişkisi de tespit edildi. MASAK raporuna göre Sungur’un, Adil Öksüz’ün eniştesi Cemal Türk’ün sahibi olduğu gayrimenkulü de yine yüksek fiyattan sattığı belirlendi.

Sungur’un bu paraları, FETÖ’ye ait ABD’deki şirketlerin hesaplarına aktardığı raporda yer aldı. Sönmezateş’in görevli olduğu dönemde Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı, FETÖ şirketlerinden Atesin Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye 2015 ile 2016’da toplam 6 milyon 363 bin 92 lira para akışında bulundu. Aynı şirkete darbe girişiminden tam bir ay önce aktarılan miktar ise 2 milyon 16 bin lira. Bir başka FETÖ şirketi Süpercom Bilişim Teknolojileri Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi’ne de 1 milyon 551 bin lira aktarıldı. Bu şirketin ortaklarından Çetin Tekdemir’in FETÖ’le bağlı TUSKON yöneticisi olduğu saptandı.

SİVİL İMAMLARLA PARA İLİŞKİSİ

Eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in para aktardığı şirketlerde Akıncı Üssü’nde yakalanan sivil imamlardan Kemal Batmaz’ın yanı sıra yine sivil imamlardan Harun Biniş’in de çalıştığı belirlendi. Para aktarılan şirketler aracılığıyla Sönmezateş’le ilişkisi bulunan Biniş’in devletin gizli görüşmelerinin yapıldığı kriptolu telefonların dinlenmesi dosyasının da sanığı olduğu belirtildi. Bir yandan devletin kriptolu telefonlarını dinleyen Biniş’in aynı zamanda Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın gizlilik içerisinde yürütülen projelerinde de görev aldığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN