FETÖ’nün 'Süper imamı' Cevdet Türkyolu'nun mal varlığı dudak uçuklattı

FETÖ’nün 'Süper imamı' Cevdet Türkyolu'nun mal varlığı dudak uçuklattı

FETÖ’nün 'Süper imamı' ve Gülen’in ikinci adamı Cevdet Türkyolu ve 12 akrabasının tüm mal varlıklarına el konuldu. Türkyolu'nun mal varlığı dudak uçuklattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün ikinci adamı olarak bilinen Cevdet Türkyolu ve 12 akrabası hakkında gözaltı karar çıkardı. Gözaltına alınan 12 akrabasının ve ABD'de yaşayan Cevdet Türkyolu'nun mal varlıklarına el konuldu.

ABLASI VE ENİŞTESİ TUTUKLANDI

Sabah'ın haberine göre, Cevdet Türkyolu'nun ablası Vildan Erus ve eniştesi Kemal Erus'un da bulunduğu 8 akrabası tutuklandı, diğer 4 akrabası serbest bırakıldı. Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, gözaltına alınan 12 akrabasının ve Cevdet Türkyolu'nun mal varlıklarına el koyulmasına karar verdi. Mahkemenin mal varlıklarına el koyma kararının, maliye ve tapu müdürlükleri ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)'a bildirilmesine karar verildi.

GAYRİMENKUL ZENGİNİ

FETÖ'nün süper imamının mal varlığı dudak uçuklattı. FETÖ'nün ikinci adamının İstanbul'da 11, Sakarya'da 24, İzmit'te 3 ve Ankara'da 1 tane olmak üzere toplam 39 taşınmaz garimenkulu olduğu daha önceden açıklanmıştı. Fetullah Güeln ile birlikte 1999 yılından beri ABD'nin Pensilvanya eyaletinde, Gülen'in malikânesinin yanındaki 3 katlı villasında yaşıyor. Bunun dışında da ABD'de 2 tane villası bulunan Cevdet Türkyolu'nun ABD bankalarında ise 1.8 milyon dolar nakit parası bulunuyor. Sakarya'da yaşayan akrabalarının üzerinde bulunan taşınmaz mal varlıklarının miktarının yaklaşık 50 milyon civarında olduğu ifade ediliyor.

BİR HAFTADA % 65 KAZANÇ

SPK'nın tespitlerine göre, listeye alınan 5 kişi değeri 1.14 TL'den 18 Mart'ta milyonlarca lot hisse topladı. Hisseler Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık kurulması amacıyla münhasır görüşmelere başlandığının açıklandığı 25 Mart'tan sonra bir anda fırladı. Bir haftada yüzde 65 yükseldi. Paralel Yapı'nın en tepesindeki mahrem hizmetler sınıfı imamı Cevdet Türkyolu'nun bu süreçte borsada 1 milyon lot aldığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN