Filipinler'de askerler IŞİD'le çatışıyor

Filipinler'de askerler IŞİD'le çatışıyor

Filipinler'de IŞİD'le bağlantılı teröristlerin eline geçen Mindanao Adası'na çıkarma yapan ordu birlikleri, helikopter ve ağır makineli silahlarla militanlara saldırıyor. Silah seslerinin dinmediği çatışma bölgesinden binlerce sivil kaçıyor. Dün rehine alınan biri rahip 11 sivilin akıbeti ise meçhul. Militanlar, sıkıyönetim ilan edilen bölgede bir polis şefini başını keserek öldürdü.

Dünyanın gözü iki gündür Adalar ülkesi Filipinler'e çevrildi. Terör örgütü IŞİD'le bağlantısı bulunan Maute örgütünün Mindanao Adası'nı işgal etmesiyle başlayan çatışma büyüyor. Uluslararası haber ajansları, onlarca askerin elleri tetikte sokaklarda operasyon yaptığı fotoğrafları dünyaya servis etti.

Filipinler Ordusu helikopter ve ağır makineli tüfeklerle baskıyı artırırken, militanların elindeki bir köprü imha edildi.

Militanlar ise, sıkıyönetim ilan edilen bölgede bir polis şefinin başını kesti.

BİNLERCE SİBİL KAÇTI

Binlerce kişi ise çatışma bölgesinden kaçarak canını kurtarmaya çalışıyor. Aralarında çocukların olduğu yüzlerce sivil Marawi’deki askeri kampta kalıyor.

REHİNELERİN AKIBETİ MEÇHUL

Militanların Mindanao Adası'ndaki Marawi kentinde rehin aldığı biri rahip 11 sivilin akıbeti bilinmiyor. IŞİD bağlantılı grup, askerlerin operasyonu bitirmemesi halinde ellerindeki rehineleri öldürmekle tehdit ediyor.

17-05/25/iceri2.Jpeg

Militanlar Marawi'de rehineleri ele geçirdikleri katedralle birlikte bir belediye, bir cezaevi ve iki okulu da yaktı.

SIKI YÖNETİM ÜLKE ÇAPINA YAYILABİLİR

Çatışma haberini Rusya'da alıp ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönen Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, "Olağanüstü hal içindeyiz. Mindanao'da ciddi sorunlar var ve IŞİD'in ayak izleri her yerde" dedi.

17-05/25/iceri3.Jpeg

Duterte, sıkıyönetimin tüm ülkeye yayılabileceği bilgisini de verdi. Filipinler liderine göre teröristler kuzeydeki Luzon'da yuvalanmış durumda ve bu değişmezse tüm ülkede sıkıyönetim ilan edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN