Filipinler’de uyuşturucu operasyonu: 8 ölü, 38 tutuklu

Filipinler’de uyuşturucu operasyonu: 8 ölü, 38 tutuklu

Filipinler'in Bulucan kentinde polis, dün başlatılan ve 24 saat süren uyuşturucu operasyonlarında 8 uyuşturucu kullanıcısını öldürdü, 38 kişiyi tutukladı.

Eyalet polis şefi Chito Bersaluna, öldürülen 8 kişinin Pulilan, Sta. Maria, Obando, Pandi ve Balagtas’da düzenlenen operasyonlarda polis ajanları ile çalışanlar olduğunu söyledi. 12 şehirde eş zamanlı düzenlenen operasyonlar sırasında 38 kişinin tutuklandığını açıklayan Bersaluna, “shabu”nın ısı yalıtımlı şeffaf plastik poşetlerinin toplam 62 parçasına, 4 kurutulmuş esrar yapraklarının paketlerine, 9 ateşli silaha, mühimmat ve paralara el konulduğunu vurguladı.

Yetkililer, dün yaptıkları açıklamada Temmuz 2016 ile 15 Mayıs 2018 tarihleri arasında uyuşturucu operasyonlarında 4 bin 279 kişinin öldüğünü söyledi.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN