Filistinlilerden sosyal medyada "Gazze'yi kurtarın" kampanyası

Filistinlilerden sosyal medyada "Gazze'yi kurtarın" kampanyası

İsrail'in yaklaşık on yıldır abluka altında tuttuğu Gazze Şedidi'nde yaşanan sıkıntıların anlatılması için Twitter ve Facebook üzerinden kampanya başlatıldı.

Kampanyaya dikkati çekmek için İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında oluşan enkazların önünde bir araya gelen Filistinliler, "Gazze'yi kurtarın" hastag'inin yazılı olduğu dövizler ve Filistin bayrakları taşıdı. Etkinliğe çok sayıda gazeteci, aydın, iş adamı ve İsrail saldırılarında evleri yıkılan mağdur aileler katıldı.

Etkinliği organize eden Abdulkerim Aşur, burada düzenlediği basın toplantısında, "Kampanya, İsrail ablukası nedeniyle Gazze'de insanlık dışı şartlar ve zor ekonomik koşullar altında yaşayan 2 milyonun üzerindeki insanın dramını anlatmayı hedefliyor." dedi.

İNSANİ KRİZ GİDEREK DERİNLEŞİYOR

Kampanyanın 3 ay süreceğini belirten Aşur, bu yolla ablukanın kaldırılması için ilgili mercilere seslenmek istediklerini ifade etti.

Hamas'ın Filistin'deki seçimleri kazandığı 2006'dan bu yana İsrail ablukası altında tutulan Gazze Şeridi'ndeki insani krizin giderek derinleştiği belirtiliyor.

GAZZE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN