Fırat Kalkanı Harekatı'nda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı | Son dakika haberleri

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı | Son dakika haberleri

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında El Bab bölgesinde bulunan Türk askerlerine saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda Suriye’nin El-Bab Bölgesinde TSK’ya yönelik yapılan saldırıda yaralanan 1 asker şehit oldu.

Sabah saatlerinde yaşanan saldırıda 1 asker şehit oldu, biri ağır olmak üzere 6 asker yaralandı.

TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

"07 Aralık 2016 (BUGÜN) tarihinde 10:05-11:30 saatleri arasında Suriye El-Bab bölgesinde, alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu TÜRK HAVA KUVVETLERİNE AİT SAVAŞ UÇAKLARI İLE HAVA HAREKÂTLARI düzenlenmiş, bölgede tespit edilen ve DEAŞ terör örgütü tarafından kullanılan ÜÇ adet TANK, İKİ adet KONTROL NOKTASI, ÜÇ adet BARINMA YERİ, ÜÇ adet KARARGAH BİNASI, BİR adet BOMBA YÜKLÜ ARAÇ toplam 12 hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir. Hava taarruzları sonucu ilk tespitlere göre 23 DEAŞ TÖ mensubu terörist öldürülmüştür. Çok sayıda yaralı teröristin olduğu haberi alınmaktadır.

Sabah saatlerinde bombalı araç ile yapılan saldırıda BİR kahraman silah arkadaşımız şehit, BİRİ ağır olmak üzere 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastanede tedavi altına alınmışlardır.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

TÜRK ASKERLERİ EL BAB BÖLGESİNDE

ACI HABER ULAŞTI

Fırat Kalkanı harekatında şehit olan piyade uzman çavuş 26 yaşındaki Ahmet Şahin’in acı haberi memleketi Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’nde oturan ailesine ulaştı. Suriye’nin El- Bab Bölgesi’nde bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan piyade uzman çavuş Ahmet Şahin’in, Çay İlçesi Vakıf Mahallesi Emekler Sokak’taki baba evine gelen görevliler, oğlunun şehit olduğu haberini anne Emine Şahin’e verdi. Acı haberle gözyaşlarına boğulan Emine Şahin’i, görevliler, yakınları ve komşular sakinleştirmeye çalıştı.  Polisler, baba İsmail Şahin’i de çalışmaya gittiği tarlada bulup getirdi. Şehidin dedesi 77 yaşındaki Hamdi Şahin de gözyaşları içinde eve geldi. Birkaç ay önce evlenen Şehit Ahmet Şahin’in eşinin 3 katlı baba evinde kaldığı, şehidin ağabeyinin de astsubay olduğu belirtildi.

YENİ EVLENMİŞTİ

Fırat Kalkanı harekatında şehit olan piyade uzman çavuş Ahmet Şahin’in tarlaya çalışmak için gittiği için evde bulunamayan babası İsmail Şahin, motosikletiyle eve döndüğünde, gördüğü kalabalığı görünce şaşırdı. Evinin balkonuna Türk bayrağı asıldığını gören İsmail Şahin, "Ne oluyor burada, bu bayraklar nedir, indirin bu bayrakları. Yoksa Ahmet’ime bir şey mi oldu?" diye gözyaşı döktü. Fenalık geçiren şehit babası İsmail Şahin’i çevredekiler ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Şahin, gözyaşları ve feryatlar içinde eve girdi. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Şahin’in 15 Temmuz’da Şeyma Şahin ile evlendiği, eşi sınır ötesi operasyona katıldığı için Şeyma Şahin’in kayınvalidesi ve kayınpederiyle birlikte kaldığı belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Şahin’in asıl görev yerinin Kayseri olduğu ve geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı’na katıldığı, şehidin ağabeyi Mahmut Şahin’in de Erzurum’da astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehidin evinin önünde sağlık ekipleri hazır bekletilirken, ev ve çevresine Çay Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı.

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN