Atatürk'ün fotoğrafını çelikle ölümsüzleştirdi

Atatürk'ün fotoğrafını çelikle ölümsüzleştirdi

Bursalı metal sanatçısı Rıdvan Selim, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışında şapkasıyla halkı selamladığı fotoğrafından esinlenerek çelikte heykelini yaptı.

Bursa'da Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atölyesinde ekibiyle tasarımlar üreten Rıdvan Sevim, "Atatürk" ve "Allı Turna" ve "Kadının Gücü" heykelleriyle tanınıyor.

Sevim, Cumhuriyetin 100. yılına özel yaptığı çalışmada, Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de Kurucu Meclis'in üyeleriyle birlikte TBMM'nin önünde bir elinde baston, diğer elinde fötr şapkasıyla halkı selamlayarak verdiği pozu ölümsüzleştirdi.

2-003.jpg

Atatürk'ün fotoğraftaki fiziksel özellikleri bilgisayar programları yardımıyla analiz edilerek heykel formunda olması ve çelik dilimler arasındaki boşluklarla bütünlük oluşturması için 1,95 metre boyuna ölçeklendirildi.

Yaklaşık 5 ayda yapılan 1 ton 300 kilogram ağırlığındaki 3 boyutlu heykel, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yarın Seyhan ilçesi Göl Mahallesi Yeni Yol Kavşağı'nda açılacak.

1-016.jpg

"ATATÜRK'Ü DAHA YENİLİKÇİ VE MODERN BİR HALDE SUNMAK İSTEDİK"

Daha önce 3 farklı heykelini yaptığı Atatürk serisinde, 4'üncü eserini ortaya çıkarmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Rıdvan Sevim, Atatürk'ü işlerken en çok yansıtmak istediğinin O'nun yenilikçi, ileri görüşlü ve vizyoner özellikleri olduğu söyledi.

4.jpg

"Atatürk" serisinin çok değerli olduğunu dile getiren metal sanatçısı Sevim, "İnsanlar tarafından da çok seviliyor çünkü Atatürk'ü bu karakterde görmek çok kıymetli. Atatürk sadece bu açıdan bakılsa bile dünyanın en güzel giyinen ve bu kıyafetleri en kaliteli taşıyan lideri. Bu, bizi çok etkiliyor, biz de eserlerimizde bunu vurgulamaya çalıştık" dedi.

6.jpg

Sevim, "Atatürk" serisindeki her eserin, Türkiye'ye dair önemli bir dönemi vurgulayan fotoğraflardan seçildiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN