Fransa'nın yeni başbakanı Edouard Philippe oldu | Son dakika haberleri

Fransa'nın yeni başbakanı Edouard Philippe oldu | Son dakika haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni başbakanın Edouard Philippe olduğunu açıkladı.

Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni başbakanın Edouard Philippe olduğunu açıkladı. Cumhuriyetçi Parti'den milletvekili olan Philippe, Le Havre kentinin belediye başkanlığını da yapmıştı.

FRANSA'DA YILLAR SONRA İLK

Bu seçimle birlikte Fransa'da yıllar sonra ilk kez Cumhurbaşkanı, kendi partisinden olmayan birini Başbakanlık görevi için görevlendirdi.

ÇARŞAMBA İLK TOPLANTI YAPILACAK

Daha önce Sosyalist Parti üyeliği bulunan, halen merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisinden Ulusal Mecliste milletvekilliği yapan 46 yaşındaki Rouen doğumlu avukat Philippe'in kabinesini yarın Macron'a sunması, kabinenin ise Macron başkanlığında çarşamba günü ilk toplantısını yapması bekleniyor.

MACRON DÜN FÖREVİ DEVRALDI

Görüşmenin ardından düzenlenen törende, Fransa'nın en genç cumhurbaşkanı olan 39 yaşındaki Macron'a en büyük Fransa devlet nişanı olan, I. Napolyon'un taktığı Legion Honneur takdim edildi.

Macron'un öğleden sonra Champs Elysees Caddesi'ndeki meçhul asker anıtı olarak bilinen Arc de triomphe de l'Etoile'yi (Zafer Takı) ziyaret ederek oraya çiçek bırakması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN