G7 Maliye Bakanları Toplantısı İtalya'da başladı

G7 Maliye Bakanları Toplantısı İtalya'da başladı

G7 Maliye Bakanları Zirvesi İtalya’nın Bari kentinde başladı. Fransa, ABD, İngiltere, Almanya, Japonya, İtalya ve Kanada’dan oluşan G7 ülkelerinin bakanları, bu toplantıyı ABD devlet başkanı Donald Trump’un henüz açıklanmayan politik planlarını öğrenmek için bir şans olarak görüyor.

Heyetlerin İtalya’nın Adriyatik kıyısındaki kenti Bari’ye ulaşmasından sonra dün akşam zirvenin resmi açılış töreni yapıldı. Toplantılar ise bu sabah itibariyle başladı. İki günlük program boyunca G7 maliye bakanları ve merkez bankaları temsilcileri uluslararası vergi kuralları, siber güvenlik, finans, düzenleme, büyüme ve eşitsizlik konularına eğilecek. Pek çok katılımcı ise ABD hazine sekreteri Steven Mnuchin’den başkan Trump’ın iklim değişikliği ve korumacılık konularındaki eğilimini öğrenmek istiyor.

İKLİM ANLAŞMASI OLARAK KAYITLARA GEÇMİŞTİ

Trump'ın, Nisan 2016’da 175 ülkenin imzaladığı Paris Anlaşması’ndan çıkıp çıkmayacağına G7 Liderler Zirvesi’nden sonra karar vermesi bekleniyor. Paris Anlaşması’ndan çıkmak Trump’un seçim vaatlerinden biriydi. Paris Anlaşması, ABD ilk kez imzasını attığı uluslararası bağlayıcılığı olan bir iklim değişikliği anlaşması olarak kayıtlara geçmişti. 

Bu yıl G7 dönem başkanlığını İtalya yürüttüğü için G7 Liderler Zirvesi de yine İtalya’da ama bu kez Sicilya adasının Taormina kentinde 26-27 Mayıs’ta yapılacak.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Toplantılar nedeniyle 10-30 Mayıs tarihleri arasında AB içinde vizesi seyahate için veren Schengen Anlaşması hükümlerini uygulamamak da dahil olmak üzere ülke genelinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ülkede hayat Liderler Zirvesi’nden sonra normale dönecek. 

İTALYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN