Galatasaray: 3 - Sivasspor: 0 | MAÇ SONUCU

Galatasaray: 3 - Sivasspor: 0 | MAÇ SONUCU

Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasında ağırladığı Sivasspor'u 3-0 mağlup etti. 2 gol atan Tolga Ciğerci, bu sezonki gol sayısını 4'e çıkardı.

Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasında Demir Grup Sivasspor'u ağırladı. Sarı-kırmızılılar maçı 3-0 kazanarak liderliğini korudu.

Kayserispor ve Osmanlıspor'dan sonra Sivasspor'u da mağlup eden Galatasaray, yeni sezonda ligde 3'te 3 yaparak puanını 9'a çıkardı. Sarı-kırmızılılar, bunu son olarak 2009-10 sezonunda başarmıştı.

Mücadelenin ilk dakikalarında Galatasaray'ın topla oynama oranında üstünlüğü göze çarptı. Her iki takım oyuncuları da ilk yarının büyük kısmında girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Mücadelenin ilk golü, 41. dakikada geldi.

Sağ taraftan Younes Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz topu Bafetimbi Gomis'e aktardı. Fransız oyuncunun pasında altıpas içinde topla buluşan Tolga Ciğerci, attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmadı ve ev sahibi ekip devre arasında soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

Galatasaray 2. yarıda bir gol daha buldu ancak ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 55. dakikada Garry Rodrgiues'in getirdiği topta Belhanda'nın kavisli ortasında Gomis topu ağlara gönderdi ancak hakem Ali Palabıyık golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

Mücadelede 71. dakikaya gelindiğinde Tolga Ciğerci bir kez daha sahne aldı. Sol kanatta Linnes'in taşıdığı atakta ceza yayının önünde topla buluşan Tolga, topun gelişine güzel bir vuruş yaparak farkı 2'ye çıkardı. Kayserispor ve Osmanlıspor karşılaşmalarında da gol atan milli futbolcu, bu maçta da rakip fileleri 2 kez sarsarak bu sezonki 4. golünü atmış oldu! Tolga mücadelenin 76. dakikasında yerini alkışlarla Selçuk İnan'a bıraktı.

Galatasaray, 82. dakikada bir penaltı kazandı. Sarı-kırmızılılarda topun başına geçen Gomis topla kaleciyi farklı köşelere göndererek farkı 3'e çıkardı. Öte yandan sarı-kırmızılı kulüp ve taraftarları, geçen günlerde ırkçı saldırıya maruz kalan Gomis'e destek verdı. Galatasaray, maç öncesinde taraftara Gomis maskeleri dağıtırken tribünlerde ırkçılık karşıtı pankartlar açıldı. Fransız yıldız da Tolga gibi gol sayısını 4'e çıkardı!

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Galatasaray, Sivasspor'u 3-0 mağlup etti.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

90' Hakem Ali Palabıyık maçın son düdüğünü çalıyor. Galatasaray aldığı bu galibiyetle puanını 9'a çıkarıp liderdliğini sürdürürken Demir Grup Sivasspor ise 3 puanda kalıyor.
 
83' GOLLLL!!!!!!!!!! Galatasaray, Bafetimbi Gomis ile skoru 3-0'a getiriyor. Penaltıyı kullanan Bafetimbi Gomis kaleci ve topu ters köşelere göndererek takımını iyice rahatlatıyor.
 
71' GOLLLLL!!!!!!!!! Galatasaray, Tolga Ciğerci ile farkı ikiye çıkarıyor. Sol kanatta Younes Belhanda'dan aldığı pasla hareketlenen Martin Linnes rakibinden şık bir şekilde sıyrılıp ceza sahasına giriyor, pasını ceza yayına doğru aktarıyor. Tolga Ciğerci topun gelişine çok güzel vuruyor ve topu ağlarla buluşturuyor.
 
52' Arouna Kone'nin kısa pasında topu önünde bulan Emre Kılınç'ın şutu savunmadan dönüyor, dönen topu iyi takip eden Hakan Arslan'ın şutunda top direğin üstünden auta gidiyor.
 
50' Younes Belhanda köşe vuruşunu paslaşarak kullanıyor. Topla buluşan Garry Rodrigues rakibinden sıyrılıp yerden içeri çeviriyor fakat Demir Grup Sivasspor savunması araya girerk tehlikenin büyümesini önlüyor.
 
45' Hakem Ali Palabıyık'ın işaretiyle ilk yarı sona eriyor. Galatasaray soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gidiyor.
 
45' Orta sahada kazanılan top sonrasında Arouna Kone yaklaşık 25 metreden şutunu çekiyor fakat top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.
 
41' GOLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!! Galatasaray, Tolga Ciğerci ile 1-0 öne geçiyor.
 
36' Tolga Ciğerci'nin ceza sahası sol köşesinden ortasında savunma topa kafayla dokunuyor. Arkaya açılan topu kontrol eden Garry Rodrigues rakibinden sıyrılıp sağ çaprazdan vuruyor fakat kaleci Sergio Rochet sağına giden topu uzanıp tokatlamayı başarıyor.
 
34' Orta alandan Younes Belhanda'nın gönderdiği uzun topa yükselen Bafetimbi Gomis ofsayt pozisyonunda.
 
27' Younes Belhanda'dan aldığı pasla rakip yarı alanda hareketlenen Badou Ndiaye rakibini geçip şutunu çekiyor fakat top çerçeveyi bulmuyor.
 
24' Demir Grup Sivasspor sağ kanattan Emre Kılınç ile köşe vuruşu kullanıyor. Emre Kılınç'ın ön direğe ortasında Younes Belhanda topu kafayla karşılıyor.
 
14' Sol taraftan taç atışını kullanan Martin Linnes, tekrar topla buluşuyor. Rakibini geçen Martin Linnes ortasını yapıyor fakat kalesini terkeden Sergio Rochet topa sahip oluyor.
 
11' Kaleci Sergio Rochet'ten dönen topu iyi takip eden Tolga Ciğerci, penaltı noktası üzerinden şutunu çekiyor fakat top üstten auta gidiyor.
 
10' Rakibi Emre Kılınç'ı arkadan çeken Mariano Filho maçtaki ilk kartı gören oyuncu oluyor.
 
4' Gelişen Demir Grup Sivasspor atağında Maicon Roque'den seken topa Hakan Arslan gelişine vuruyor fakat top yandan auta gidiyor.
 
1' Hakem Ali Palabıyık ilk düdüğü çalıyor ve mücadele Galatasaraylı oyuncuların santrasıyla başlıyor.
 
Tarih: 25 Ağustos 2017 | 21:45
 
Stad: Türk Telekom Stadyumu
 
Hakem: Ali Palabıyık
 
Hakem Yardımcıları: Kemal Yılmaz, Serkan Olguncan

İŞTE İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Linnes, Rodrigues, Tolga, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Gomis

Sivasspor: Rochet, Elderson, Dyakov, Hakan Bilgiç, Bjarsmyr, Leandrinho, Auremir, Hakan Arslan, Emre, Cyriac, Kone

KARŞILAŞMANIN BİLETLERİ TÜKENDİ

Süper Lig'de sezona iyi bir başlangıç yapan Galatasaray'ın Demir Grup Sivasspor ile oynayacağı maçın biletleri yok sattı.

Kulüp yetkililerinin verdiği bilgiye göre, satışa çıkarılan 20 bin biletin tamamı sarı-kırmızılı taraftarlarca alındı.

Ayrıca, bu maçı izlemeye gelemeyecek kombine sahipleri tarafından kulübe 500 bilet devredildiği ve bu biletlerin de tükendiği belirtildi.

Bu sezon için 31 bini aşkın kombine satışına ulaşan Galatasaray'ı, Demir Grup Sivasspor önünde 50 bin taraftarının desteklemesi bekleniyor.

GALATASARAY İLKİ YAŞAMAK İSTİYOR

Galatasaray, Süper Lig’de bu hafta oynayacağı Sivasspor maçından galip ayrılması durumunda 2009-2010 sezonundan sonra ilk defa ligde ilk 3 haftayı 3 puanla tamamlamış olacak.

23. RANDEVU

Galatasaray ile Sivaspor, Süper Lig’de bugüne kadar 22. kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar, 15 kez sahadan galip ayrılırken, kırmızı-beyazlılar da rakibini 3 kez mağlup edebildi. 4 müsabakada ise kazanan taraf çıkmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN