Galatasaray, Fenerbahçe'nin düşmesinden prim yapamadı

Galatasaray, Fenerbahçe'nin düşmesinden prim yapamadı

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Shakhtar Donetsk’in karşısında elenince Galatasaray, 25 milyon euroya yakın Şampiyonlar Ligi gelirini kaptı. Ama borsacılar, güne yüzde 2 primle başlayan Galatasaray’a “Düşenden para kazanılmaz” dedi.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu karşılaşmasında Shakhtar Donetsk’e 0-0’ın rövanşında deplasmanda 3-0 yenildi. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesi ile Galatasaray, ligde grup aşamasına gelen takımlara ödenen 12 milyon euroluk garanti parayı elde etme hakkı kazandı. 

Habertürk’ün haberine göre, Türkiye’yi Devler Ligi’nde temsil etmenin ödülü olarak Şampiyonlar Ligi havuz gelirlerinden en az 7 milyon Euro, Türkiye'yi 'tek başına' temsil etmenin ödülü olarak da ekstradan en az 6.5 milyon Euro gelir sağlayacak olan Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi geliri henüz hiç maç oynamadan 19 milyon Euro'dan en az 25.5 milyon Euro'ya (77.5 milyon TL) yükseldi. 

Bu arada Fenerbahçe play-off aşamasına geçemediği için büyük bir geliri de kaçırmış oldu. 

Her galibiyet için 1.5 milyon euro 

Geçen yıl Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği gelir 50 milyon 640 bin TL seviyesinde bulunurken, bu yıl, takım, grup maçlarında el edeceği her galibiyet için 1.5 milyon euro, her beraberlikte ise 500 bin euro kazanacak. 

Son 16’ya kalırsa 106.4 milyon TL 

Galatasaray’ın 2 galibiyet alması durumunda kazanacağı ekstra gelir 3 milyon Euro, en az 2 beraberlik alması durumunda elde edeceği gelir de 1 milyon Euro olacak. Şayet Galatasaray son 16’ya kalma başarısına ulaşırsa garantileyeceği toplam gelir en az 35 milyon Euro yani bugünkü kurla 106.4 milyon TL’ye ulaşacak. 

Çeyrek finale çıkarsa geliri 6 milyon euro daha artacak

Galatasaray eğer son 16'da rakibini iki aşamalı maçta elemeyi başarır ve çeyrek finale çıkarsa elde edeceği gelir 6 milyon Euro daha artacak. Son 16 turunda artık maç performans gelirleri söz konusu değil. Sadece çeyrek final primi olan 6 milyon Euro söz konusu.

Yarı finale kalırsa artı 7 milyon euro 

Galatasaray, eğer çeyrek finali de geçer ve yarı finale kalırsa bu 6 milyon Euro'nun üzerine bir 7 milyon Euro daha eklenecek. Yarı finalden finale çıkmayı başarırsa kupayı kazanması halinde 15 milyon Euro, finalde kaybederse 10.5 milyon Euro'luk ekstra bir gelirin sahibi olacak. 

Galatasaray’ın gruplardan öteye gidememesi halinde kasasında kalan Şampiyonlar Ligi geliri ise en azından 77.5 milyon TL olacak. 

Borsacılar, “Düşenden para kazanılmaz” dedi

Öte yandan, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesiyle parayı Galatasaray kazanacak dense de borsacılar Galatasaray’ın kazanmasına prim vermedi. Fenerbahçe hisseleri güne yüzde 4 düşüşle başlarken, Galatasaray ise yüzde 2 prim ile açılışı yaptı. Hemen ardından, Galatasaray kazandığı tüm primi geri verdi ve 28.15’den 27,60’a düştü. Kısaca borsacılar, “Düşenden para kazanılmaz” dedi ve Galatasaray’a prim imkanı tanımadı. 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN