Gaziantep'te IŞİD'in hücre evinde Ankara saldırısının planlayıcısı kendini havaya uçurdu iddiası

Gaziantep'te IŞİD'in hücre evinde Ankara saldırısının planlayıcısı kendini havaya uçurdu iddiası

Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi'nin Beylerbeyi Mahallesi'nde polisin IŞİD'in hücre evine yaptığı operasyon sırasında bir patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan polislerin olduğu öğrenildi. Olayda Ankara saldırısının planlayıcı olduğu öne sürülen Halil ibrahim Durgun’un kendini canlı bomba olarak patlattığı ileri sürüldü.

Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi'nin Beylerbeyi Mahallesinde terör örgütü IŞİD hücresi olduğu öğrenilen eve düzenlenen operasyonda patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda polisin yaralandığı bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Gaziantep'teki IŞİD operasyonundan gelen ilk bilgilere göre 1'i ağır 4 polisin yaralandığı kaydedildi.

Ankara saldırısının planlayıcısı

Canlı bombaları aracıyla Ankara’ya getirdiği tespit edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Halil ibrahim Durgun polisin yaptığı operasyonla ölü olarak ele geçirildiği öner sürüldü.  Operasyon sırasında Halil ibrahim Durgun’un kendini canlı bomba olarak patlattığı iddia edildi. 

Yine hücre evinde parmak izi bulunan Metin Akaltın ile Nizip’te patlayıcıların bulunduğu depoda parmak izi bulunan Burak Ormanoğlu gözaltına alındı. Polisin operasyonu devam ederken, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da olay yerine gitti.

1 polisin durumu ağır

Patlamada ve balkondan düşen parçalarla yaralanan 4 polis, olay yerine çağırılan ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Tedavisine başlanan yaralı polislerden birinin sağlık durumunun ağır olduğu, diğerlerinin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Bu arada polisin operasyonu öncesi evden çıkan bir IŞİD militanı ise İpekyolu Bulvarı üzerinde yakalanarak gözaltına alındı.

Vali olay yerinde

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı araç ile polis ekibi sevk edildi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da olay yerine gelerek yaşananlara ilişkin polislerden bilgi aldı. Bir süre bölgede inceleme yapan Vali Yerlikaya daha sonra yaralı polisleri tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

2 IŞİD militanı saatlerce arandı

Özel harekat polisleri, hücre evinin çevresindeki bazı apartmanlarda da arama yaptı. Hücre evinden çıktığı veya buradaki IŞİD üyeleri ile bağlantıları olduğu ve operasyon sırasında kaçtığı öne sürülen 2 kişiden bahsedilmesi üzerine polisler, bölgede inşaatı biten, ancak kimsenin oturmadığı apartmanlara girip tüm daireleri tek tek aradı. Polisin 2 saati aşkın süren aramasında kimseye ulaşılamadı.

Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi'nin Beylerbeyi Mahallesi'nde yaşanan olaydan sonra Gaziantep Valiliği açıklam yaptı.

Valilik açıklaması

"4 Kasım 2015 Cumartesi günü akşam saatlerinde Şehitkamil İlçemiz Beylerbeyi Mahallesinde yapılan operasyonda;
DEAŞ Terör örgütünün ülkemize yönelik faaliyetlerinin önlenmesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince bundan önce yapılan operasyonel çalışmalarda firari durumda bulunan (2) şahıs yakalanmıştır.
 
Şahıslarla irtibatlı olan hücre evlerine düzenlenen operasyon sırasında önce ikamette bulunan DAEŞ Militanı tarafından güvenlik görevlilerimize ateşli silahla saldırıda bulunulmuş olup, yapılan saldırıya anında karşılık verilmiştir.
 
Bu esnada hücre evindeki canlı bombanın kendini patlatması sonucu (5) polis memurumuz yaralanmıştır.
 
Operasyonda DAEŞ Terör Örgütü militanı ölü olarak, ikamette bulunan (2) bayan sağ olarak ele geçirilmiş, ikamette bulunan (3) çocuk muhafaza altına alınmıştır.
 
Olayda yaralanan polis memurlarımızın hastanelerde tedavileri devam etmektedir.
 
İlimizde görev yapan tüm Emniyet güçlerimizin terörle mücadele çalışmaları kararlıkla sürdürülecektir.
 
Terör örgütlerine yönelik yapılan bu ve önceki tüm operasyonlarda görev yapan kahraman Emniyet mensuplarımızı tebrik ediyorum.
 
Olayda cansiperane görev yaparken yaralanan ve halen tedavi altında bulunan Polis Memurlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyor, aileleri ve Emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileğimi sunuyorum.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 15.11.2015"

Hücre evinden ele geçirilenler

1 adet Kaleşnikof Tüfek
2 Adet Tabanca (9 mm)
1 Adet Tabanca (7.65)
7 Adet TNT Kalıbı
7 Adet Bilye ile güçlendirilmiş, fünye ile patlatmaya hazır TNT Kalıbı
1 Adet Bilyeli TNT Kalıbı
2 Adet Ateşleme fitili
1 Adet 12 Bölmeli düzeneği hazır canlı bomba yeleği
7 Adet El bombası
455 Adet tabanca mermisi
150 Adet Kaleşnikof silah mermisi
5 Adet Kaleşnikof silah şarjörü
1 Adet plastik patlayıcı ile düzenlenmiş bomba düzeneği,
2 Adet Top haline getirilmiş çok sayıda elektrikli kapsül
5 Adet Tabanca şarjörü
18.070,00 Türk Lirası ve 9.560 Amerikan Doları elde edilmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN