Gazilik talebine inciten cevap

Gazilik talebine inciten cevap

15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde darbeciler tarafından darp edilen dolmuş şoförü Mustafa Ataseven’in gazilik başvurusuna skandal bir cevap verildi. Sincan Kaymakamlığı, Ataseven için “Aracı sahibinden habersiz alarak 10 kişiyle gitti...” ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin yönetim merkezi olan Akıncı Üssü’nde, darbeciler tarafından darp edilen Mustafa Ataseven’in gazilik başvurusuna skandal bir belgeyle cevap verildiği ortaya çıktı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen Akıncı Üssü davasında da müşteki olan dolmuş şoförü Ataseven’in gazilik için yaptığı başvuruya verilen cevapta şu ifadeler kulanıldı: “Darbeyi engellemek için Akıncı Üssü Jandarma Komutanlığı önüne şoförlüğünü yaptığı aracı sahibinden habersiz alarak 10 kişi ile gittiği, nizamiye girişinde bulunan askerlerin dolmuşa ateş açması sonucu aracın hasar aldığı...” Dolmuş sahibinin de bu ifadeden rahatsız olduğunu ve yazılan ifadenin kendisini rencide ettiğini söyleyen Ataseven, hain kalkışmanın yaşandığı gece darbeciler tarafından darp edildiğini ve dolmuşa da çok sayıda kurşunun isabet ettiğini belirtti. Ataseven ‘sokağa çıkın’ çağrısından sonra iki sefer yaparak birçok kişiyi Akıncı Üssü’ne götürdüğünü belirterek “O gece canımızı hiçe sayarak oraya gittik. Bizzat kendim darbecilerin önüne çıktım. Hainler tarafından darp edildim. Bu süreçte gazilik için de başvurdum. Kabul edilmedi ama beni son derece kötü etkileyen şey, bu süreçteki belge trafiğinde yazılan ifadeydi. O gece ne ben ne de aracımın sahibi hiçbirimiz malımızı ya da canımızı düşünmedik. Devletimiz tarafından belirli hasarlarımız karşılandı ama kaymakamlığın yazısında yazan bu ifade beni son derece rencide etti” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN