Gebelik bulantısının çaresi yüzme

Gebelik bulantısının çaresi yüzme

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Prof. Dr. Ali Ergün, doktor bilgisi dahilinde yapılan sporların da hem gebe hem de bebek için faydalı olduğunu belirterek, özellikle yüzmeyi tavsiye ettiklerini söyledi.

Ergün, “Yüzme gebelikte tüm kas gruplarını çalıştıran faydalı bir spor. Erken gebelikte bulantı ve kusmaların, geç gebelikte ise sırt ve bel ağrılarının azalmasını sağlar. Yüzmede doz yavaş yavaş artırılmalı, su sporları, dalış gibi etkinlikler yapılmamalı” dedi.      

Gebelikte sık sık kramp şikayeti bulunanların, acil bir durumda müdahale şansının olabilmesi için özellikle derin sularda yüzmemesi gerektiğini kaydeden Ergün, anne adayının, temizliğinden emin olunmayan havuz ve denizlerden uzak durması gerektiğini dile getirdi. Ergün, gebelerin, hijyeni sağlanmamış havuz ile sauna ve buhar banyosuna girmemesi ya da atıklara yakın sahilde yüzmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Buralardan çok kolay mikrop kapılabildiğini belirten Ergün “Gebeler, her açıdan çok daha hassas bir dönemde olduğu için buralar nedeniyle mikroba bağlı enfeksiyon ya da kanama gibi bazı problemlerle karşılaşabilir” diye konuştu.      

Ergün, denize ve havuza girdikten sonra ıslak mayonun değiştirilerek mikrobun gelişmesi için uygun ortamdan uzaklaşılabileceğini de söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN