‘Geri dön ve uç’ emri kumpas mağdurlarına

‘Geri dön ve uç’ emri kumpas mağdurlarına

TSK’nın pilot ihtiyacını karşılamak için KHK ile göreve çağrılacak 200 pilotun isimleri belirlendi. Bu kişilerin çoğu 2012’de FETÖ’cü eski Tuğgeneral Partigöç’ün girişimiyle zorunlu görev süresi 10 yıla düşürüldükten sonra örgütün mobingiyle ordudan ayrılanlar arasından seçildi.

KENAN BUTAKIN

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında önceki gün yayınlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) TSK’daki pilot açığının giderilmesi için yapılan düzenlemenin ayrıntılarına KARAR ulaştı. Buna göre, görev emri çıkarılacak 200 pilotun isimleri belirlendi. Özellikle FETÖ kumpası ve örgütün baskısıyla TSK’dan ayrılmak zorunda kalan pilotlar listeye alındı. 2012 yılında örgütün kendi elamanlarına alan açmak için zorunlu hizmet süresini 15 yıldan 10 yıla indirmesinin ardından Hava Kuvvetleri’nden ayrılıp sivil havayolu şirketlerine geçen pilotlara çağrı yapılacak.

Düzenlemeyle birlikte uçuş tazminatlarıyla maddi anlamda kazançlı çıkacak pilotlar 15 yıllık hizmet süresini tamamladıktan sonra ayrılabilecek. Çağrıya uymayanların lisanları iptal edilecek. Yeni düzenleme ve FETÖ’nün Hava Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına dair açıklamalarda bulunan emekli Kurmay Albay Kaptan Pilot Osman Başıbüyük ise pilotların isimlerinin önceden belirlendiğini kaydederek şunları söyledi: “O dönem FETÖ özellikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda çok güçlüydü. Kuvveti tamamen ele geçirmek için operasyonlara hız vermişlerdi. En küçüğü Balyoz’du ki ben de mağduruydum. Ama asıl kendilerine engel olacağını düşündükleri insanları mobing ile tehdit ederek ve sicillerini bozarak emekli olmaya ve ayrılmaya zorladılar. Bu işi kolaylaştırmak için de 2012 yılında mecburi hizmet süresini 15 yıldan 10 yıla düşürdüler. Bundan sonrada ayrılışlar inanılmaz hızlandı. Pilotların ayrılması kolaydı çünkü Türkiye’de havacılık sektörü büyüyor. FETÖ bu durumdan mennundu çünkü geride kendi adamları kaldı. 2012’de mecburi hizmet süresinin indirilmesi düzenlemesini darbenin de planlayıcılarından eski Genelkurmay Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç yaptı. Sistemde kendilerinden olmayanları göndererek güçlerinin artmasını istediler.”

PİLOT ALIMLARI EYLÜLDE BAŞLAYACAK 

Emekli Kurmay Albay Kaptan Pilot Osman Başıbüyük, alınacak pilotların tamamının genç pilotlardan oluşacağını belirterek “Yeni KHK ile alınacak pilotlar zaten belli. Eylül ayında iki grup halinde alımlar yapılacak. Pilot açığımız 200 değil çok daha fazla ama 200 şu anda ordunun işini görecek bir sayı. Ayrıca bu 200 kişi genç pilotlardan oluşuyor. İntibak eğitimlerinde hiç zorlanmayacaklar” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN