‘Gerilim endeksi’ yüksek derbi

‘Gerilim endeksi’ yüksek derbi

Kaybedenin şampiyonluk yarışında ciddi darbe alacağı, kazananın düzlüğe çıkacağı Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi bugün Vodafone Park’ta oynanacak. Beşiktaş’ta Pepe ve Talisca, Fenerbahçe’de de Hasan Ali kart cezalısı, Janssen ise sakat.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında bugün derbi maçta Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Vodafone Park’ta saat 19.00’da başlayacak derbiyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

Şampiyonluk yolunda yaşadığı kritik puan kayıplarıyla zirvenin uzağında kalan Siyah-Beyazlılar, kazanarak 3 puan önünde yer alan rakibi ile farkı kapatmaya çalışacak. Beşiktaş, Bayern Münih maçı sonrası alacağı galibiyetle ayrıca kulüp üzerindeki kara bulutları da dağıtacak.

Fenerbahçe ise rakibine göre 3 puan fazla toplamanın avantajına sahip. Sarı-Lacivertliler kazanarak rakiplerini şampiyonluk yarışının dışına itmek ve rakip sayısını azaltmak isteyecek.

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde kart cezalısı iki önemli oyuncusundan yoksun mücadele edecek. Atiker Konyaspor deplasmanında sarı kart gören Pepe ve Anderson Talisca, kritik derbide forma giyemeyecek. Beşiktaş’ta 4 oyuncu Fenerbahçe maçına sarı kart ceza sınırında çıkacak. Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Adriano Correia ile Gary Medel, derbide sarı kart görmeleri halinde Trabzonspor ile oynanacak mücadelede takımını yalnız bırakacak.

Fenerbahçe’de ise Hasan Ali Kaldırım sarı kart cezası nedeniyle bugün sahada olamayacak. Uzun bir sakatlık dönemi geçiren Janssen de derbide forma giyemeyecek.

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 19 derbiden sadece 3’ünde mağlup oldu. Sarı-lacivertli takım, rekabetteki son 19 maçtan 10’unu kazanırken 6 beraberlik yaşadı.

ALGI OPERASYONU YAPILIYOR

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, olağan divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Fenerbahçe’yi ve hocası Aykut Kocaman’ı eleştirdi. Orman, “Hakemle alakalı algı yaratılmaya çalışılıyor. Hakem baskı altına alınıyor. Alındığı için de herkes yapmaya çalışıyor. Biz de yapar mıyız, yaparız. Federasyon bu işe düzenleme getirsin, yoksa bu iş çığrından çıkar ve kalan 12 hafta Türk sporuna zarar verir” dedi.      

Orman, “Ona (Aykut Kocaman) ceza verebilmek için benim hocamı da PFDK’ya sevk ettiler. Benim hocamın ne hakemle alakalı ne de Türk futboluna zarar verecek bir açıklaması vardır” ifadesini kullandı. Fikret Orman, “UEFA, mart ayı için iki ana rakibimizi çağırdı. Özledikleri için mi çağırıyorlar, neden bizi çağırmıyorlar da onları çağırıyorlar? Eskiden bizi nasıl çağırdılarsa şimdi onları çağırıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.      

DOLMABAHÇE’DE FENERBAHÇE ÜSTÜN

Fenerbahçe, Beşiktaş’ın maçlarına ev sahipliği yapan Dolmabahçe’de eski BJK İnönü Stadı ve yeni Vodafone Park’ta rakibine karşı üstünlüğü bulunuyor. İki takım BJK İnönü Stadı’nda 167 karşılaşma oynadı. Bu karşılaşmaların 59’unda Fenerbahçe sahadan galip ayrılırken, Beşiktaş 57 galibiyet elde etti, 51 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlıların yeni stadı Vodafone Park’ta ise 2 kez Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi oynandı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe, birer galibiyet ve beraberlik elde etti.

REKABETTE 345. RANDEVU

Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün 345. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924’te Fenerbahçe’nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 94 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 344 maçta Fenerbahçe 131, Beşiktaş 123 galibiyet aldı, 90 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe’nin 472 golüne, Beşiktaş 431 golle karşılık verdi.     

KURTULUŞ 1 MİLYON ÜYEDE

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Ozan Balaban ve beraberindeki heyet, Konya Fenerbahçeliler Derneği’ne ziyarette bulundu. Yıldırım, “Hedef 1 Milyon Üye” kampanyası çerçevesinde 50 bin üyeye ulaştıklarını belirterek, “Temsilci ve normal üye sayısında 50 bine ulaşıldı. Aslında 1 milyona ulaşıldığı zaman ki bu bir senede, iki senede de olmaz,o zaman Fenerbahçe’nin çehresi değişecek” dedi. Türkiye’nin ekonomik şartları ve insanların durumlarının belli olduğunu ve sürecin yavaş işlediğini belirten Yıldırım, “Maçların daha çekişmeli geçmesi durumunda belki insanlar takviye yapılması için katkı sağlayacaklardır. Onlar da sağlanıp, bu proje hayata geçtiği zaman Fenerbahçe’nin hiç kimsenin parasına, puluna ihtiyacı kalmayacak. Tamamen kendi kendine idare edecek. Onlarla bir taraftan yatırımlar yapılacak, bir taraftan da yatırımlardan gelen paralarla kulüp idame edilecek.  Bütün prensip, anlayış buydu. Ancak maalesef Türkiye’deki şartlar aksamalara neden oldu. İnşallah düzelir. Hedefimiz 1 milyon üye” şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN