Güçlü bağışıklık sisteminin ilk 11’i

Güçlü bağışıklık sisteminin ilk 11’i

Günlük hayatınızda birtakım alışkanlıklarınızı değiştirerek vücut direncini artırıp hastalıklara karşı güçlü durabilirsiniz. Prof. Dr. Birsel Kavaklı, bunun 11 püf noktasını sıraladı. Elleri sabunla yıkamak, eti iyi pişirmek bu listede yer alıyor.

oğuk hava ve stresli şehir hayatıyla mücadele etme süreci, bazı hastalıkları da beraberinde getirebiliyor. Sağlıklı kalmak için öncelikle günlük yaşam alışkanlıklarını gözden geçirmek gerekiyor. Memorial Ataşehir Hastanesi’nden Prof. Dr. Birsel Kavaklı, hastalıklardan korunmak için vücut direncini artırmanın yolları hakkında bilgi verdi. Öncelikle stresin de bağışıklık sistemini düşürdüğünü belirten Kavaklı “Sistemin çökmesinde sadece virüsler değil, duygularımız da büyük önem taşır. Örneğin ağır stres altında kalındığında dudakta çıkan uçuk da aşırı yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak görülen solunum yolu hastalıkları da bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle ortaya çıkar” dedi. Karaciğer, diyabet, kalp-damar hastalıklarıyla kanserlerin de bağışık sistemini zayıflatabildiğini kaydeden Kavaklı, kullanılan bazı ilaçlar da bağışık sistemini olumsuz etkileyebildiğini söyledi. Kavaklı, güçlü bir bağışıklık sistemi için şu önerilerde bulundu:

1- Ellerinizi sabun ve bol suyla düzenli yıkayın.

2- Kişisel temizliğinize özen gösterin.

3- Meyve ve sebzeleri akan su (musluk) altında iyice yıkandıktan sonra tüketin.

4- Günlük sıvı ihtiyacınızı mutlaka suyla karşılayın.

5- Gıdaları olabildiğince taze tüketin ve gerekli hallerde buzdolabında saklayın.

6- Çiğ süt tüketecekseniz kaymak tuttuktan sonra karıştırarak 5-7 dakika kaynatıp olabildiğince kısa sürede soğutun.

7- Eti iyice pişirin.

8- Taze peynir tüketmeyin.

9- Düzenli egzersizi ihmal etmeyin

10- Kaliteli uykuya özen gösterin

11- Aşıyla korunabileceğiniz hastalıklara karşı aşı yaptırın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN