Gülen iade edilmezse farklı planlarımız olur

Gülen iade edilmezse farklı planlarımız olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesi için ABD’ye gerekli tüm belgeleri sunduklarını söyledi. “A planı olmazsa B veya C planlarımız tabii ki var” diyen Erdoğan “ABD ile ilişkilerin kopması sözkonusu bile değil” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’i henüz iade etmemesine ilişkin olarak, “Milli Güvenlik Kurulu’nun strateji belgesine girmiş olan böyle bir örgütün başını biz istiyoruz. Biz sizinle stratejik ortağız. NATO’da beraberiz. İstiyoruz ver, bunu biz yargılayalım, gereğini biz yapalım” dedi.

Bloomberg TV’ye konuşan Erdoğan, Gülen’in, Türkiye’nin askeri müttefiki olan ABD’de barınmasına ilişkin olarak, “Bizi zaten üzen bu. Bugüne kadar yaptınız. Ama şu anda alınan ifadeler bu işin başının Pensilvanya’da olduğunu, Genelkurmay Başkanımızın emir subayı söylüyor. Hatta orada bir general, Genelkurmay Başkanına isterseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürelim diyor. Bunlar kayıtlarda var. Daha neyi ispat edeceğiz ki?” ifadesini kullandı.

MAHKEMEYİ BEKLEYEMEYİZ

Bu ifade kayıtlarının hepsinin Amerikalı yetkililere gönderildiğini vurgulayan Erdoğan, “Ama mahkeme karar verecek diyorlar. Kusura bakmayın da, yani biz bu tür mahkemelerin vereceği kararları bekleyemeyiz ki. Bu suç sizde değil bizde işlendiğine göre, bunun kararını bırakın da biz verelim” dedi.

ABD’nin Gülen’i iade etmemesi halinde Türkiye’nin alternatifsiz olmadığını da vurgulayan Cumhurbaşkanı “Bunu biraz zamana bırakmakta fayda var. Ama biliyorsunuz hiçbir ülkenin alternatifsiz planları olmaz. Yani A planı varsa, yanında muhakkak B ve C planı da olur” yorumunu yaptı.      

YPG’YE SİLAH ENDİŞE KAYNAĞI

Suriye’de IŞİD’e yönelik uluslararası koalisyonun operasyonları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, ABD’nin bu örgütü YPG ile çökertme planını eleştirdi. “Yani bir terör örgütü, bir başka terör örgütüyle çökertilir mi?” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “ABD Savunma Bakanı’nın YPG’ye verilen desteğin sürdürüleceğine ilişkin açıklamaları bizim için endişe kaynağı. Eğer DAEŞ ile savaşanlar terörist değilse o zaman El Nusra da terörist değil.

Teröristler içerisinde ayrım yapma yoluna giderseniz, Türkiye’ye kötülük yapmış olursunuz. Çünkü biz şu anda savunduğunuz bu terör örgütünden rahatsızız. Bize tehdit oluşturuyorlar. Ve şu anda siz onlara silah vererek geleceğimize yönelik bu tehdit unsurlarını güçlendiriyorsunuz” dedi.

SURİYE’DE ATEŞKES ÖLÜ DOĞDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de ateşkesin sürdürülememesinden ve Halep’teki yardım konvoyuna yapılan saldırıdan Esad rejiminin sorumlu olduğunu söyledi. Erdoğan, “Ne yazık ki Suriye’de ateşkes ölü doğdu” dedi.

ALLAH ÖMÜR VERİRSE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecekte siyasetteki planlarına ilişkin soruya, “Şu anda Cumhurbaşkanıyım. Memleketime hizmet ediyorum. Üç yıl var. Üç yılın içerisinde neler olur, neler olmaz belli değil. Bakın 15 Temmuz gecesi, bu teröristler beni öldürmüş olabilirlerdi. Ve şu anda sizin karşınızda olmayabilirdim. Biz şimdi ülkemize, milletimize, hükümetimizle beraber hizmete devam edeceğiz. Ve Allah ömür verirse bu hizmette de milletimizin hayır dualarını inşallah alacağız” cevabını verdi.

ABD İLEİLİŞKİLER KOPMAZ

Yaklaşan ABD seçimleri ile ilgili değerlendirmeleri de sorulan Erdoğan, Türkiye’nin bu ülke ile ilişkisinin kopmasının sözkonusu bile olmadığının altını çizerek “Şimdi tabii artık yılbaşından itibaren nasıl bir portre ortaya çıkacak, onu göreceğiz. Ve ona göre de ABD ile olan çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Yani ABD ile bizim kopuşumuz, kopmamız, böyle bir şey zaten söz konusu olamaz. Siyasette devamlılık esastır” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN