1 Mayıs'ta 'İsrail'le ticareti kesin' çağrısı yapmışlardı: "Filistin İçin Bin Genç" üyesi 18 genç 3 gündür gözaltında

1 Mayıs'ta İsrail ile ticaretin kesilmesini talep eden gösterilerde gözaltına alınan 18 aktivist, üç gündür nezarethanede tutuluyor.

"Filistin İçin Bin Genç" isimli aktivist grup, 1 Mayıs'ta Taksim'de düzenledikleri gösteri sırasında gözaltına alınan 18 üyesinin halen serbest bırakılmadığını duyurdu. Grubun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, üyelerin Filistin eylemleri hakkında sorgulandıkları ve çeşitli bahanelerle nezarethanede tutuldukları ifade edildi.

Gözaltına alınan aktivistlerin durumu, grup üyeleri ve destekçileri tarafından yakından takip ediliyor.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "1 Mayıs'ta Taksim'de gözaltına alınan 18 arkadaşlarımız türlü bahanelerle 3 gündür nezarethanede tutuluyorlar, Filistin eylemlerimiz hakkında sorgulanıyorlar. Filistin için 18 değil binlerce genciz, hepimizi yargılayacak yeriniz var mı!" ifadeleri kullanıldı.

Bu durum, grup üyelerinin yanı sıra insan hakları savunucuları tarafından da sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Gözaltındaki gençlerin bir an önce serbest bırakılması çağrıları yapıldı.

"DOSTLARIMIZ KİM TARAFINDAN FONLANIYORSUNUZ SORGUSUNA MARUZ KALIYOR"

Grubun sosyal medyasından paylaşılan videoda şu açıklamalara yer verildi:

"1 Mayıs'ta Taksim'e çıkarken gözaltına alınan 18 arkadaşımız, Filistin'le dayanışma eylemlerimiz gerekçe gösterilerek 3 günlük hukuksuzca alıkolunuyor. Dostlarımız, İsrail'e ticaret kesilsin demeniz için size kim emir veriyor, kim tarafından fonlanıyorsunuz sorgusuna maruz kalıyor. Biz mücadele emrini yalnızca Filistin halkının onurlu direnişinden alıyoruz. Soruyoruz, peki siz 7 aydır soykırımı fonlayan, artık itiraf ettiğiniz kanlı ticaretiniz için icazeti kimden aldınız? Israrla kınamak yetmez, yaptırım gerek dedik. Hükümetle sermaye ederler, aylarca bu soykırıma göz yumup ortak oldular. Ancak Gazze harap olduktan, on binlerce Filistinli katledildikten sonra İsrail ile ticareti durdurma kararı alındı.

Bu sırada dostlarımız tek bir Filistinli kardeşimizin canı cebinize giren kanlı paradan değerlidir dedikleri için cezalandırılıyorlar. Ticareti kesmeyenlere işbirlikçi demek suçuyla sorgulanıyorlar. Soruyoruz, bir halk katledilirken katille ticaret yapmak suç değil de, soykırımcıları fonlamayın demek mi suç? İsrail'de çeliğinden enerjisine kaynak sağlamak değil de, işgalciyle işbirliğini kesin demek mi suç? İsnat ettiğiniz suçlar göğsümüzde onun nişanesidir. İki yüzlü tablonuzu ifşa ettiğimiz için bizleri cezalandırmaya çalıştığınızın farkındayız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN