2 dev bankadan altın tahmini! O rakamı el mahkum görecek, acele edin

2 dev bankadan altın tahmini! O rakamı el mahkum görecek, acele edin

Son dönemde altın fiyatlarına yönelik tahminler, finans dünyasının önde gelen isimleri Goldman Sachs ve Citibank tarafından yapıldı. Her iki kuruluşun da yaptığı öngörüler, altın piyasasında büyük bir heyecan yaratmış durumda.

Goldman Sachs, 2024 yıl sonu için altın fiyatlarına ilişkin tahminlerini açıkladı. Analistler, ons başına altın fiyatlarının mevcut seviyelerden 300 dolar artış göstereceğini öngörüyor. Bu tahmine göre, Türkiye piyasasında altının gram fiyatının yıl sonunda 2800 TL’ye ulaşabileceği belirtti.

Daha iyimser bir tahminde bulunan Citibank ise, altın fiyatlarının ons başına 600 dolarlık bir artışla yeni rekorlar kıracağını iddia etti. Citibank’ın bu tahmini gerçekleşirse, Türkiye’de altının gram fiyatının yıl sonuna doğru 3000 TL seviyelerine ulaşması bekleniyor.

img-5427-001.jpeg

Bu tahminler, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yıl sonu için açıkladığı 40 TL’lik dolar kuru öngörüsü ile birlikte değerlendirildiğinde, altın yatırımcıları için önemli ipuçları barındırmakta.

Bu gelişmeler, yatırımcıların ve piyasa takipçilerinin yakından izlediği bir konu olmaya devam ediyor. Altın piyasasındaki bu önemli tahminler, özellikle uzun vadeli yatırım planları için belirleyici olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN