Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan Çanakkale'nin Kalafat köyünde bulunuyor turizmin en dikkat çeken noktalarından biri haline dönüşüyor. 2 dönüm büyüklüğü ve 1 metre sapıyla görenleri hayran bırakıyor. Herkesi güzelliği ile büyüleyen bu çiçeği koparmanın cezası ise 387.000 TL'ye patlıyor. İşte tüm detaylar…
Çanakkale'nin Kalafat köyünde yer alan nilüfer gölünde bulunan nilüferler ekoturizme kazandırılmak amacıyla koruma altına alındı. Eşsiz güzelliği ile ziyaretçileri büyüleyen nilüferleri koparmanın cezası 387.141 TL'ye patlıyor. Herkesi kendine hayran bırakan bu çiçekler doğanın mucizevi ürünleri olarak görülüyor. İşte tüm detaylar…
2 DÖNÜM BÜYÜKLÜĞÜNDE
Çanakkale eşsiz doğası ile herkese hayran bırakıyor. Nilüfer Gölü turizme kazandırılmak amacıyla bölgede eşsiz bir güzellik sunuyor. Turizme katkı sağlayan bugün Lotus çiçekleri ile de ilgi odağı oluyor. iki dönüm büyüklüğündeki Nilüfer Gölü, 1 metre sapı bulunan nilüferleri suyun dibindeki çamurdan köklendirip yeşil toprakların içerisinde aydınlığa ulaştırıyor.
Nilüfer çiçeklerinin tohumları Amazon Ormanlarından gelen göçmen kuşlar aracılığıyla taşınıyor geceleri kapanıp suyun altında gizleniyor. Güneşin doğuşu ile birlikte yeniden yüzeye çıkan çiçekler eşsiz bir manzara oluşturuyor. Mayıs ayı ile birlikte suyun yüzeyinde baş gösteren çiçekler Kasım ayının son günlerine kadar güzelliği ile ziyaretçileri büyüyor.
GÖÇMEN KUŞLARIN TÜRKİYE'YE HEDİYESİ
Nilüfer çiçeklerinin tohumları Amazon Ormanlarından Türkiye'ye göç eden Kuşlar aracılığıyla Türkiye'ye hediye ediliyor. Gece olduğunda yapraklarını kapatıp su altına gizlenen nilüfer çiçekleri günün aydınlanması ile birlikte yeniden yüzeye çıkıp eşsiz bir manzara sunuyor. Kasım ayının son günlerine kadar güzelliği ile ziyaretçileri karşılamaya devam eden nilüfer çiçekleri koruma altına alındı.
Biga Kaymakamlığı, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve Biga Belediyesi'nin katkılarıyla, 2 dönüm büyüklüğündeki gölün çevresinde yer alan 10 dönümlük alan, Orman Parkı ile birlikte Mesire Alanı haline getirildi. Nilüfer Gölü geçtiğimiz yıllarda susuz kalması nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken Biga Belediyesi 880 metre uzunluğunda bir hat çekerek göle su taşıdı. Düzenli olarak su takviyesi yapılan göl kurmaktan kurtarılırken eskisi gibi yemyeşil bir alana çevrildi.
KOPARANA 387.000 TL CEZA
Mayıs ayı ile birlikte açmaya başlayan nilüfer çiçekleri Kasım ayına kadar göl yüzeyinde görsel bir şölen sunuyor. Hem yaz hem kış aylarında su yüzeyinde yer alan bu çiçekler beyaz renkleri ile de adeta göle gelinlik giydiriyor. Gülü ziyarete gelen kişiler manzara karşısında etkilenirken Çanakkale doğa koruma ve milli parklar şube müdürlüğü koruma altındaki Nilüfer çiçeklerini koparanlara da 387.141 TL para cezası kesiyor. Nilüfer Gölü'ndeki tesis işletmecisi Volkan Eren şu sözleri dile getirdi:
“Kalafat köyü 1861 yılında kuruldu. Köy kurulduğundan bu yana nilüfer çiçekleri köyümüzdeydi. 130 yada 140 santim boyuna kadar suyun üstünde çıkıyor. Sonrasında çiçek tohumları toprağa bırakıyor. Çiçek yaprakları kuruduktan sonra uykuya dalıyor. Gelecek yıl aynı tarihlerde tekrar çıkıyor. Bölgeye ziyarete gelenler çiçekleri çok merak ediyor. Bataklığın içinde böyle bir çiçek görünce hayret ediyorlar. Türkiye’de ve Dünya’da nadir bir çiçek olduğu için her yıl gelip görmek istiyorlar. Bu çiçeği kopartmanın da çok büyük cezası var. Biz bu çiçeği koruyoruz. Güvenliğimiz var. Bu çiçeklere zarar gelmemesi için güvenliği sağlanıyor. Kamera sistemleri de takip ediyoruz. Buraya gelen vatandaşlar gün boyu burada zaman geçirebiliyorlar.”