20 yıl sonra CHP'ye geçen belediyede durum vahim! Kalem kalem sıraladı

20 yıl sonra CHP'ye geçen belediyede durum vahim! Kalem kalem sıraladı

Şile Belediyesi'nin 31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlerle AK Parti'den CHP'ye geçmesinin ardından, yeni yönetim mali durumu şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaştı. Belediye binasına asılan pankart ve yapılan açıklamalara göre, Şile Belediyesi'nin kasasında 39 milyon 964 bin 499 lira bulunurken, güncel borcu ise 925 milyon 244 bin 128 lirayı aştı.

31 Mart seçimleriyle 20 yıl sonra AK Parti'den CHP'ye geçen Şile Belediyesi'nin mevcut mali durumu açıklandı. Başkan Özgür Kabadayı, borçları kalem kalem sıraladı. Borç kalemleri arasında işçi SSK primleri, personel maaş ve SSK prim ve vergi borçları, esnafa ödenmeyen borçlar, aylık elektrik borcu ve vergi borçları yer alıyor. Buna göre, Şile Belediyesi'nin kasasında 39 milyon 964 bin 499 lira bulunurken, güncel borcu ise 925 milyon 244 bin 128 lirayı aştı.

"Şeffaf, adil ve sürdürülebilir belediyecilik anlayışımızın bir yansıması olarak 31 Mart 2024 tarihi itibariyle Şile Belediyesi'nin borç ve mevcut mali durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istedik." diyen Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, yaptığı açıklamada,

"2024 yılı içerisinde, son üç aylık dönem (Ocak-Şubat-Mart) incelendiğinde özellikle mart ayı içerisinde Şile Belediyesi bünyesinde birçok usulsüzlük yönetimimiz tarafından tespit edildi.

'BELEDİYE ŞİRKETLERİMİZİN GÜNCEL DURUMLARINI AYRICA PAYLAŞACAĞIZ'

Gerçeklikle uyuşmayan son dakika faturalarına yasal itiraz süreçleri içerisinde gerekli itirazlar yapıldı. İncelemelerimizi belediyemize ait SİPAŞ ve Mercanköşk A.Ş şirketlerimiz özelinde sürdürüyoruz. Belediye şirketlerimizin güncel mali durumlarını da kısa bir süre sonra ayrıca paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Bu durum, Şile Belediyesi'nin oldukça zor bir mali durumla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Yeni yönetimin bu borç yükünü nasıl azaltacağı ve mali disiplini nasıl sağlayacağı merak konusu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN