Abdullah Ağar çatışmayı anlattı: 'Biz şehit olsak da vurun' mesajı geçtiler

Abdullah Ağar çatışmayı anlattı: 'Biz şehit olsak da vurun' mesajı geçtiler

Afrin Harekatı'nda Raco'ya bağlı Kel Tepe'de dün yaşanan ve 8 şehit verdiğimiz çatışmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Tünelden sızan teröristlere karşılık veren JÖH, PÖH, korucu ve ÖSO güçlerinden oluşan oluşan timin komutanının harekat merkezi ile uçaklara "Biz şehit olsak da füzelerle vurun" mesajı geçtiği öğrenildi.

KARAR.COM

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, 8 asker ve 2 ÖSO mensubunun şehit olduğu Raco'ya bağlı Kel Tepe'deki çatışmanın ayrıntılarını anlattı.

Ağar, terör örgütünün arazi, hava koşulları ile silah ve mühimmatı avantaj olarak kullandığını belirterek tünelden sızan terörist grupla JÖH, PÖH, ÖSO güçleri ve koruculardan oluşan timin göğüs göğüse çatıştığını anlattı. Temas hattının çok yakın olduğunu belirten Ağar, tim komutanın uçaklara “Biz şehit olalım ama füze atın buraya, teröristleri vurun” mesajı geçtiğini aktardı.

YOĞUN SİSTE PUSU KURDULAR

Abdullah Ağar, çatışmaya ilişkin ulaştığı bilgileri şöyle anlattı:

Bölgede 3 gündür yoğun sis olduğunu kaydeden Ağar, teröristlerin sabah saatlerinde bu sisten faydalanarak ağır silahlarla geldiğini belirtti. Ağar, ilerlenen bölgede henüz dağlık alanın bitmediğini, bu dağlık alanda üstü kapalı, gizli irtibat hendeklerinin bulunduğunu söyledi.

Ağar, "Bu üstü kapalı irtibat hendekleri zamanla doğayla bütünleşiyor. Oralarda gizli, üstü kapalı irtibat hendeklerini kullanak geldiler. Arazi, hava şartları, tüneller teröristlerden yanaydı. Bu tip baskın tipi saldırıda teröristlerin amacı çok sayıda kayıp verdirmekti.

SAATLERCE ÇATIŞMA YAŞANDI

Saatlerce çatışma yaşandı. Sis nedeniyle SİHA'ların görüş alanı kapalıydı. Temas hattı birbirine çok çok yaklaştı. Hatta bir komutanın uçaklar için "Gerekirse bizi de vursun ama teröristlerin hepsi burada imha olsun" dediği belirtiliyor. Sis nedeniyle SİHA'ların görüş alanı kapalıydı. 

ÖSO BİRLİKLERİ RACO'YA BÖYLE GİRDİ

TERÖRİSTLER AĞIR KAYIP VERDİ

Ancak Mehmetçiğin ortaya koyduğu karşı duruş teröristlerin beklediklerinin tersi bir sonuç verdi. Teröristler dün büyük çoğunluğu bu çatışmada olmak üzere 73 kayıp verdi" dedi.

Ağar, Raco ve Cinderes operasyonları için "Cinderes bölgesi daha zor olabilir diye düşünüyorum. Sivilleri çıkartmıyorlar" diye konuştu.

2012'DEN BERİ KAZIYORLAR

"İrtibat hendeklerini kazıyorlar, üzerini toprakla kapatıyorlar. Tüneli uçakla vurarak orada bir noktadan kırmanız, vurmanız yetmiyor, tekrardan açabilirler. Yerin altının da temizlenmesi gereken zor bir süreç. Bilinen tarih olarak 2012'den beri tünelleri, irtibat hendeklerini kazıyorlar."

Kel Tepe'de tünelden sızan terörist grupla yaşanan çatışmada 23 terörist etkisiz hale getirilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN