Afrin'e operasyon Ocak'ta

Afrin'e operasyon Ocak'ta

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin kontrolündeki Afrin'e yeni yılın ilk ayında askeri operasyon kararı alındığı öğrenildi. KARAR'ın bölgedeki askeri kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Afrin'in Fırat Kalkanı bölgesi, İdlib kuzeyi ve Hatay/Kilis sınırı olmak üzere 3 noktadan askeri olarak çevrelendiği belirtildi.

HİLAL ÖZTÜRK/ÖZEL HABER

Türkiye'nin terör örgütü YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki varlığına son verilmesi için askeri operasyon kararlılığı son MGK toplantısında da dile getirilmişti. Karar'ın bölgedeki askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre Afrin'e yönelik harekatın tarihi netleşti. Operasyonun 2018 yılı Ocak ayında başlamasının planlandığı belirtildi. TSK'nın Fırat Kalkanı bölgesi, İdlib'in kuzeyi ve Hatay/Kilis sınırı olmak üzere Afrin'i 3 noktadan askeri olarak çevrelediğini belirten kaynaklar, operasyonun kuvvetli bir girişle bu noktalardan gerçekleşeceği değerlendirmesini paylaştı. Rusya'nın Afrin'deki gücünü bu tarihe kadar çekeceği de ifade edildi.

YPG'nin TSK operasyonuna karşı İdlib sınırına ağır silahlarla yığınak yaptığı bir süredir izleniyordu. TSK'nın harekatına karşı direnme planları yapan YPG, zaman zaman taciz atışları da yapıyor. TSK da bu atışlara misliyle karşılık veriyor. TSK'nın Afrin'i kuşatarak başlayacağı operasyonun YPG'nin tümüyle çekilmesine kadar sürdürüleceği belirtiliyor.

DÖRT KEZ SİLAH AÇIKLAMASI

ABD'nin YPG ile olan birlikteliği, Afrin'de örgütün askeri eğitimden geçirilmesi, Abdullah Öcalan posterlerinin konvoylarla ve şehrin sokaklarında sergilenmesi gibi olayların sıklaşması Türkiye'yi operasyon için harekete geçirdi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde YPG'ye artık silah verilmeyeceğini bildirmesi sonrası, Pentagon'dan aksi yönde bir bilgilendirme yapılmıştı. Ancak hemen sonra Beyaz Saray Trump'ın sözlerini teyit eden bir üçüncü açıklama yaparak silahların geri alınacağını bildirdi. Son olarak Pentagon da Türkiye için tehdit oluşturacak silahların YPG'den isteneceğini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN