Ağrı kesici hap nefes borusuna kaçtı: Heimlich manevrası yine hayat kurtardı

Sultangazi'de içtiği ağrı kesici hap nefes borusuna kaçan gencin hayatı, market sahibinin heimlich manevrası sayesinde kurtuldu. Olaydan sonra heimlich manevrası için eğitim almaya karar verdiğini söyleyen genç, "Komşumuz o an o eğitimi bilmemiş olsa tamamen nefessiz kalacaktım." dedi. Market sahibi ise, "Allah korusun belki çocuk ölebilirdi. Çünkü sesi çıkmıyor, gözleri şişmişti. Birden kendinden geçti." diye konuştu.

İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı 50. Yıl Mahallesinde dün saat 15.30 sıralarında heimlich manevrası bir hayat daha kurtardı. Mobilya işiyle uğraşan Deniz Ceylan, ağrı kesici hap içmek için yan komşusu Halil İbrahim Çatan'ın işlettiği markete gelerek su aldı.

9090512.jpg

Markette içtiği ağrı kesici hap nefes borusuna kaçan Ceylan nefessiz kalarak zor anlar yaşadı. Durumu fark eden Çatan, daha önceden eğitimini aldığı heimlich manevrasıyla Ceylan'ı kurtararak nefes almasını sağladı.

9090513.jpg

O anlar marketin güvenlik kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

9090514.jpg

'BELKİ YÜZDE 10 NEFES ALIYORDUM'

Yaşananları aktaran Deniz Ceylan, ağrı kesici içmek için su almaya markete gittiğini söyleyerek, "Markete geldiğimde kasanın yanına gelip, suyu ilaçla birlikte içtim. Suyu içerken sanırım ilaç biraz hızlı gitti ve nefes borum tıkandı. Belki yüzde 10 nefes alıyordum ve nabzım da yükseldi. Sağ olsun daha önce heimlich manevrası eğitimini almış olan esnaf komşumuz Halil ağabey sayesinde belki bu röportajı verebiliyorum." dedi.

9090518.jpg

'İLAÇ YÜZÜNDEN GİDECEKTİM'

İlk defa böyle bir şey yaşadığını ifade eden Ceylan, "O an gerçekten başka bir andı. Bir ünlü patates yüzünden gitti, bende ilaç yüzünden gidecektim. Ama esnaf komşumuz sayesinde kurtuldum diyebilirim. Bir hayat kurtardı. Heimlich manevrasının herkesin bilmesinde fayda var. Bende yaşadığım olaydan dolayı heimlich manevrası eğitimi almaya karar verdim. Komşumuz o an o eğitimi bilmemiş olsa yere yığılacaktım ya da tamamen nefessiz kalacaktım." diye konuştu.

9090517.jpg

'SESİ ÇIKMIYOR, GÖZLERİ ŞİŞMİŞTİ'

Daha önce gittiği güvenlik kursunda ilkyardım eğitimi aldığını dile getiren market sahibi Halil İbrahim Çatan, "Bizim toptancı gelmişti. Bende eşyaları düzeltiyordum. Bizim yan taraftaki komşu geldi, su aldı ve yan tarafa geçti. Bir tane ağrı kesici hap içti. Bir baktım nefes alamıyor. Boğulacak gibi oldu. Yanıma geldi. Benim aklıma hemen heimlich manevrası geldi ve onu yaptım. Biraz kendine geldi. Tekrar heimlich manevrası yaptım. Sonra kendine geldi. Heimlich manevrasını silahlı güvenlik sertifikası aldığımda öğrenmiştim. Çok önemli bir manevra. Eğer onu bilmeseydim Allah korusun belki çocuk ölebilirdi. Çünkü sesi çıkmıyor, gözleri şişmişti. Birden kendinden geçti." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN