Altın sahiplerinin beti benzi atacak! "O tarihte hazır olun, çok sert düşecek

Altın sahiplerinin beti benzi atacak! "O tarihte hazır olun, çok sert düşecek

Altın sahiplerinin beti benzi atacak! "O tarihte hazır olun, sert düşecek" denilerek uyarı yapıldı! Altın yatırımcılarını üzen İslam Memiş tarafından duyuruldu...

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi konusundaki kararlı duruşu, altın fiyatlarını belirleyen yeni gelişmelere odaklanmamızı sağladı. Ancak, beklenen faiz indirim sinyalleri gelmese de, altın piyasası yeni bir dinamikle karşı karşıya: İsrail ve İran arasındaki gerginlik.

Ons altın, jeopolitik risklerin artmasıyla tarihi seviyeleri gördü ve 2431 doları aştı. İsrail ve İran arasındaki gerilim, yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına yönelmelerine neden oldu. Ancak, suların biraz durulmasıyla birlikte altın fiyatlarında geri çekilmeler yaşandı.

ALTIN SAHİPLERİNE İSLAM MEMİŞ'TEN UYARI

İslam Memiş'ten 'son 30 gün' uyarısı! O seviyeler test edilecek - Nokta Gazetesi

Ekonomist İslam Memiş, altın sahiplerini yaklaşan fiyat değişiklikleri konusunda uyardı. İsrail ve İran arasındaki gerginliğin altın fiyatlarını 3000 dolara kadar çıkarabileceğini belirtirken, bu durumun geçici olmayabileceğini vurguladı. Ancak, İsrail'in ABD'nin uyarılarını dikkate alarak İran'a misilleme yapmaması durumunda piyasalarda geri çekilmelerin yaşanabileceğini de sözlerine ekledi.

2200 DOLARIN ALTINA DÜŞEBİLİR

Altın fiyatları her geçen gün rekorlarına bir yenisini daha ekliyor. Gram altın 1494 lirayla yeni rekorunu kırmış oldu.

Altın fiyatlarının teknik gerekliliklerle değil, jeopolitik krizlerle yükseldiğini belirten Memiş, krizin sona ermesiyle altın fiyatlarında düşüşlerin beklenebileceğini ifade etti. Özellikle 2200 doların altına düşüş senaryosunun hala geçerli olduğunu vurguladı. Memiş, altındaki durumu şöyle açıkladı:

"Altın fiyatları herhangi bir teknik gereklilik sonucu artmadı, sadece söz konusu kriz nedeniyle bir tetikleyici etki yaşandı. Bu krizin bitmesi demek, altın tarafında yeni düşüşlerin yaşanacağı anlamına geliyor. Haftalar önce uyarılarda bulunduğum 2200 doların altına düşüş, söylediğimiz ihtimallerin gerçekleşmesi halinde hala masada durmaya devam ediyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN