AÖL sınav yerleri belli oldu

AÖL sınav yerleri belli oldu

AÖL, yaptığı duyuruda, öğrenci giriş sınav giriş belgesi ve yerlerini erişime açtı.

Öğrenciler, girecekleri sınavlar ile ilgili tüm bilgileri AÖL'nin sayfasından görüntüleyebilecek. Öğrenciler Açık Öğretim Lisesi'ne öğrenci girişi yaparak sınav duyuruları, kayıt işlemlerini, not durumu ve son dakika gelişmelerini takip edebiliyor.

AÖL GİRİŞ YAP

Açık Lise sınavlarında geçtiğiniz ve kaldığınız derslerinizi görebilir,  sınava gireceğiniz sınav bölgesi ve sınav okulunuzu değiştirebilir, sınav sonuç ve notlarını görebilir, sınava gireceğiniz dersleri seçebilir, gireceğiniz zorunlu dersleri ve muaf olduğunuz dersleri görebilir, seçmeli ve zorunlu ortak derslerden topladığınız toplam kredinizi görebilirsiniz. AÖL öğrencileri güncel telefon bilgilerinizi ve adreslerinizi AÖL giriş yapma ekranından değiştirebilirsiniz. Ayrıca örgün eğitimden Açık Öğretim Lisesine aktarılan kredinizi takip edebilirsiniz.

SINAV TAKVİMİ

AÖO- AÖL- AÖİHL- MAÖL/ 2. Dönem: 21-22 MART 2020

AÖO- AÖL- MAÖL/ 3. Dönem: 04-05 TEMMUZ 2019

AÖO- AÖL- AÖİHL- MAÖL/ 1. Dönem: 05-06 ARALIK 2019

AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrenci giriş ekranına ulaşabilir sınavlar ve son duyuruları hakkında kaçırdığınız yada merak ettiğiniz tüm gelişmeleri bulabilirsiniz.

18-04/09/aol-giris-ekrani.jpg

AÖL KAYIT YENİLEME İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINIR?

Açıköğretim lisesinden eğitim gören öğrenciler, sınava Giriş Belgelerini MEB resmi sitesi adresi üzerinden çıkarabileceklerdir. Bahsedilen adresten ya da haberimizin içeriğinde bulunan linkten ulaşacağınız adresten alınacak belgenin bilgisayar çıktısı ile sınava girileceklerdir. Posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

Sınav Giriş Belgeleri “https://aio.meb.gov.tr/” resmî web sitesinde
yayınlanmaktadır. Bu adresten alınacak Sınav Giriş Belgesine ait bilgisayar çıktısı ile
sınava girilmelidir.

Sınav Giriş Belgesi fotoğrafsız ise irtibat bürolarınca öğrencinin fotoğrafı sisteme
eklenerek, fotoğraflı giriş belgesinin alınması gerekmektedir.

Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir.

Öğrencilerin Sınav Giriş Belgesindeki bilgiler ile açıklamaları dikkatlice okumaları
gerekmektedir.

Sınav Giriş Belgenizde belirtilen okul ve salonda sınava girmeniz gerektiğini
unutmayınız.

Sınav gününden önce sınava gireceğiniz yeri mutlaka görünüz.
Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler

Geçerli Kimlik Belgesi. (Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Ehliyet
belgelerinden biri.)

Sistem üzerinden alınan Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi,

Kurşun kalem ve silgi

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI

Sınav  sonuçları  internet ortamında  “www.aol.meb.gov.tr”  adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçimi zorunludur.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar, b) Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar, c) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar. başvurabilir.

İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAK

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan,  Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,  T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır). 

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin;

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir.

Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;

 T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı,  T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

MOBİL UYGULAMA

Açık Öğretim Liseleri Mobil Uygulaması, uygulama marketlerdeki yerini aldı. Öğrencilerimiz Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sisteminde yaptıkları tüm işlemleri mobil uygulama üzerinde de yapabileceklerdir. Mobil Uygulama ile öğrencilerimiz; Kendilerine gelen mesajları takip edebilecek, Dönem Bilgilerini görebilecek, Ders ve Kredi Bilgilerini öğrenebilecek, Ders Seçim İşlemlerini yapabilecek, Sınav Giriş Yeri ve Sonuçlarını öğrenebileceklerdir. Ayrıca uygulamada Açık Öğretim Liselerine ait kayıt, kayıt yenileme, ders seçme ve sınav tarihlerinin yer aldığı bir de takvim bulunmaktadır.

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılda 3 dönem yapılan Açıköğretim Lisesi sınavlarında her soru 4 seçenekten oluşmaktadır.

Açıköğretim Lisesi sınavlarının puan hesaplamasını yaparken doğru yapılan sorular üzerinden hesaplama yapıyor. Yani 4 yanlış 1 doğruyu götürmemektedir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN