Astsubaylar savaş pilotu olmak istiyor

Astsubaylar savaş pilotu olmak istiyor

TSK’daki savaş pilotu açığını doldurmak isteyen sivil uçuş lisansına sahip 10 astsubay başvuruları reddedilince Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu. KDK’ya verilen şikayet dosyalarında astsubaylar lisanslarını 300 bin TL vererek kendi imkanlarıyla aldıklarını anlattı.

KENAN BUTAKIN

15 Temmuz’dan sonra, ihraç edilen ve tutuklanan F-16 pilotlarından dolayı pilot sayısı TSK’da NATO standartlarının altına düştü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da, yeni bir çalışma başlatarak daha önce örgüt tarafından kumpasla yetersiz bulunarak kara görevine verilen F-16 pilotlarını göreve çağırdı. Bakanlığın, kalan pilot açığını da sivil havayollarına geçen eski pilotlardan karşılayacağı öğrenildi. Bu süreçte ise, TSK’da muvazzaf olarak görev yapan ve dışarıdan Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Lisansı (ATPL) alan 10 astsubayın da askeri envanterdeki uçaklarda pilotluk yapmak için başvuruda bulunduğu, ancak yapılan başvuruların reddedildiği öğrenildi.

Karar’ın edindiği bilgilere göre, TSK’da görev yapan uçuş lisansına sahip astsubaylara iletilen yanıtta, “Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu” hatırlatıldı. Buna göre kanunun ilgili maddesinde, pilot ve pilot adayının TSK’ya bağlı uçuş okulları ve kurslarda öğrenim görmüş olma şartı iletildi. Bunun özerine astsubaylar ise ilgili maddelerde yeniden düzenleme yapılabilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu. Başvurularında, Hava Kuvvetleri’nde pilotluk eğitiminin ücretsiz olduğunu ancak kendilerinin dışarıdan en az 300 bin TL ödeyip ATPL lisansı aldıklarına dikkati çekti. Başvuruda, “Lisanslarımızın dünyada geçerliliği olmasına rağmen, hatta aynı kurumda görev yapmış olduğumuz askeri pilotlar ile aynı uçuş okullarında eğitim almış ve uçuş yapmış olmamıza rağmen başvurularımız kabul edilmemektedir” şeklindeki ifadeler aktarıldı. KDK’nın ise kısa süre sonra başvurulara yanıt vereceği öğrenildi. Verilecek yanıtlar tavsiye niteliği taşıyacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN