Aylık 90 bin TL geliri var ama çalışan yok! Bu topraklara traktör işlemiyor: İncirde zorlu mesai başladı

Aylık 90 bin TL geliri var ama çalışan yok! Bu topraklara traktör işlemiyor: İncirde zorlu mesai başladı

Aylık 90 bin TL geliri olmasına rağmen çalışan bulunamıyor! Bu topraklara traktör işlemiyor! İncirde zorlu mesai başladı...

Aydın'ın verimli dağlarında tarım yapmak isteyen köylüler, teknolojik olanaklara ve ekonomik güce rağmen yamaçlardaki arazilerini sadece atlarla işleyebiliyorlar. Motorlu araçların kullanılamadığı bu alanlarda, çiftçiler atlarla toprağı işleyerek geçimlerini sağlıyorlar.

AYLIK ÜCRETİ 90 BİN TL GELİR ELDE EDİYORLAR

incir-3.webp

Çift atla çalışan köylüler, aylık 75 bin TL ile 90 bin TL arasında gelir elde ediyorlar. Ancak bu durumda çalışacak kişilerin bulunmaması, köylülerin en büyük sorunlarından biri haline gelmiş durumda.

Aydın'da tarım sektöründe yaşanan bu durumu değerlendiren çiftçi Hayati Kuruş, kardeşiyle birlikte çalıştıklarını ve bu işe hevesli olduklarını ifade etti. Küresel iklim krizi sebebiyle mevsimlerin değişmesiyle birlikte, toprak işleme süresinin azaldığını ve zamanla yarıştıklarını vurguladı.

incir-1.webp

14 YAŞINDA BOYUNDAN BÜYÜK İŞLER YAPIYOR

Özellikle son yıllarda incir ve zeytinyağı fiyatlarının artmasıyla tarım sektöründe çalışmanın daha cazip hale geldiğini belirten Kuruş, 14 yaşındaki kardeşi Tunahan'ın da atlarıyla çift sürerek önemli bir gelir elde ettiğini ve mutlu olduğunu dile getirdi.

incir-2.jpg​​​​​​​

24 yaşındaki Hayati Kuruş, mesleğini babasından öğrendiğini ve kardeşine de bu işi öğrettiğini belirtti. Yamaçlı arazilerde üretim yapmanın zorluklarına dikkat çeken Kuruş, atlarla çift sürmenin önemini vurguladı. Tunahan'ın meraklı ve yetenekli olduğunu söyleyen Kuruş, onun da atlarla çift sürdüğünü ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN