Başbakan ABD’den Gülen’i isteyecek

Başbakan ABD’den Gülen’i isteyecek

Darbeci FETÖ’nün lideri Gülen’in iadesini engelleyecek hiç bir eksikliğin kalmadığını söyleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, başbakan Yıldırım’ın ABD ziyaretinden bu konunun gündeme geleceğini vurguladı.

Ankara Hakimevi’nde yargı muhabirleriyle bir araya gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül toplantıda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. FETÖ’nün darbe girişimi sırasında medyanın önemli bir görev yürüttüğünü ifade eden Gül, medyanın net bir duruş sergilediğini belirtti. Adalet Bakanı Gül, FETÖ elebaşı Gülen’in iadesiyle ilgili bir soru üzerine, ABD’ye bugüne kadar beş iade dosyası gönderildiğini bildirdi. Dosyaların mahkemeye intikallerinin beklendiğini söyleyen Gül, ‘olası nedenin’ iade için yeterli olduğunu vurguladı. Gülen’in darbe girişimine yönelik talimatının olduğunun kesinlik kazandığını belirten Gül, ABD’den ‘İade etmiyoruz’ yönünde de bir cevap gelmediğini hatırlattı. İade konusundaki ısrarı ve talebi sürdüreceklerine dikkati çeken Gül, Cumhurbaşkanına suikast davasınn sonuçlandığını ve bu davayla ilgili de yeni bir talepte bulunulacağını kaydetti. Başbakan Binali Yıldırım’ın ABD ziyareti olduğunda da konunun gündeme gelebileceğini anlatan Gül, şunları kaydetti: “Her iki taraf için de şekli anlamda iade için her türlü koşullar tamamlanmıştır. Bundan sonra artık iade bekliyoruz.” FETÖ elebaşı Gülen’in vatandaşlıktan çıkarılıp çıkarılmayacağının sorulması üzerine Gül, İçişleri Bakanlığının talebi ve Bakanlar Kurulunun kararıyla vatandaşlıktan çıkarma olabileceğini dile getirdi. Gül gündeme ilişkin şu açıklamalarda bulundu:      

ABD ile vize krizi: ABD’den gelen heyetle yapılan görüşme sonrası ortak çalışma grubu kurulması yönünde bir mutabakat sağlandı.

* Tutuklu konsolosluk görevlisi: ABD’nin Metin Topuz’un telefonunu istediği yazı geldi. Savcılık karar verecek. Şunu söylüyor, ‘Telefon her ne kadar şahsın olsa da bizim işler için kullanıyor.’ O zaman ‘Her ne kadar Türk vatandaşıysa da bizim işler için kullanılıyor onu da verin’ gibi bir noktaya, telefondan başlayıp adama kadar gidecek bir şey olacak. Böyle bir telefon dokunulmazlığını da yeni görmüş oldum. 

Murat Arslan’a AKPM ödülü’nün verilmesi: O kişi Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Yargıçlar ve Savcılar Birliği tarafından Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü’nü almadan birkaç gün önce ödül grubuna teşekkür yazıyor, ödül alacağını da biliyor.

Adil Öksüz Almanya’da iddiası: Bununla ilgili somut bir talebimiz olacak.

1 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

FETÖ’den 49 bin 697 kişi tutuklu bulunuyor. Darbeden 5 bin 230 kişi tutuklu. Darbe yargılamaları sayısı ise 351. 8 bin 997 şüpheli hakkında yakalama, 5 bin 911 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi. 11 bin 95 kişi tahliye edildi. 37 bin 237 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN