Altınok da belediyeyi borçla devretti

Altınok da belediyeyi borçla devretti

Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve kaybeden Turgut Altınok'un Keçiören Belediye Başkanlığını CHP yönetimine 1,7 milyar TL borçla devrettiği ortaya çıktı. Ayrıca Altınok'un başkan olduğu dönemde, işçilerin emekli ikramiyeleri için ayrılan 48 milyon TL paranın, müteahhit alacaklarına ödediği belirlendi.

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı olan ve seçimi kaybeden Turgut Altınok'un, Keçiören Belediye Başkanlığı'nı CHP yönetimine devrederken 1,7 milyar TL borç bıraktığı tespit edildi. Bu borç yüküne ek olarak, Altınok'un belediye başkanlığı döneminde işçilerin emekli ikramiyeleri için ayrılan 48 milyon TL'nin, müteahhit alacaklarına ödendiği öğrenildi.

CHP'li Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, belediyenin mali durumuna ilişkin yaptığı açıklamada “Belediyeyi 1,7 milyar TL borçla devraldık. Biz mazbatayı almadan önce işçilerin emekli ikramiyeleri için ayrılan 48 milyon TL paranın, önceki dönemdeki müteahhit alacaklarına ödendiğini tespit ettik. Emekli ikramiyesine gitmesi gereken paraları müteahhitlere ödemişler. Belediyenin makam aracını kullanmıyorum, kendi aracımla gidip geliyorum. Makam aracını şehit ve gazi ailelerimizin özel günlerine tahsis edeceğiz" dedi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Özarslan şöyle devam etti:

"Belediye başkanı ve yakınlarına belediyenin binalarında özel yerler oluşturulmuş. Buraları halka açacağız. Estergon Kalesi'nin üst katını başkana özel tahsis edilen bir alan yapmışlar. Biz burayı halkın hizmetine açacağız. Orayı araştırma ve geliştirme enstitüsü olarak kullanacağız. Belediyenin bir tane binasını yine başkanın özel kullanımına tahsis etmişler. Burayı da belediye şirketimizin proje merkezi yapacağız. Son bir ayda 346 personel işe almışlar. Bu kişiler usulsüz olarak alınmış.

'PERONEL İHTİYACI YOKKEN SON BİR AYDA PERSONEL ALMIŞKAR'

Hiçbir birimin personel ihtiyacı yokken son bir ayda personel almışlar. Bunların çıkışlarını yapıyoruz. Belediyede şu anda masa sandalye yetersizliği var. Eskiden 5 kişinin çalıştığı odada şimdi 10 kişi çalışmaya başladı. Bunların bir kısmı eskiden bankamatik memurdu, yönetim değişince işe gelmeye başladılar. Kim bankamatik memurdu tespit ediyoruz. 1 milyonluk ilçede tek bir çöp konteynırı yok. Şimdi çöp konteynırı teminine başladık. 1 ay içinde çöp konteynırlarımız gelecek. Elektrik dağıtım şirketinin sorumluluğunda olan aydınlatma giderlerini belediyeye ödetmişler.

Senede 80 milyon TL fazladan elektrik parası ödüyoruz. Bunu kesersek her sene 6-7 tane kreş yapabiliriz. Keçiören Belediyesi teknik bir bakış açısıyla yönetilmemiş. Cumhuriyet Kulesi natamam halde açıldı. Maliyeti 1 milyar TL'yi buluyor. Kulede çok fazla eksikler var, şu anda ziyaretçi almak tehlikeli. Orayı tekrar nasıl halkın yararına bir şekilde kullanabileceğimizi düşünüyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN