Bin 923 işçi çalışırken ‘cinayete’ kurban gitti

Bin 923 işçi çalışırken ‘cinayete’ kurban gitti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin 2018’de meydana gelen iş kazalarına mercek tuttuğu rapor, kağıt üzerinde kalan kurallar ve sistemsizliğin geldiği vahim boyutu ortaya koydu: Geçen yıl bin 923 kişi iş yerindeki kazalar nedeniyle hayatını kaybetti. İlk sırada 408 can kaybıyla servis aracı kazaları yer aldı. Ezilme ve göçük nedeniyle 379, yüksekten düşme nedeniyle de 325 çalışan can verdi.

EN FAZLA İŞÇİYİ TRAFİK VE SERVİS KAZALARINDA KAYBETTİK

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), 2018 yılındaki işçi ölümlerinin sayılarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, 2018 yılında bin 573 ücretli işçi veya memur ile 350 çiftçi veya esnaf yaşamını yitirdi.

Buna göre,  ölenlerin yüzde 82’sini ücretliler, yüzde 18’ini ise kendi işinde çalışanlar oluşturdu. Rakamlarda ayrıca 2018 yılındaki iş cinayetlerinin nedenlerine göre dağılımına da yer verildi. Buna göre, trafik ve servis kazaları nedeniyle 408 işçi, ezilme ve göçük nedeniyle de 379 işçi yaşamını yitirdi. Yüksekten düşme nedeniyle de 325 işçi, kalp krizi ile beyin kanaması nedeniyle 200 işçi ve elektrik çarpması nedeniyle de 113 işçi hayatnı kaybetti. Açıklanan rakamlarda, şiddet gibi nedenlerin de olması dikkat çekti. Öyleki, şiddet nedeniyle 112 işçi, zehirlenme ile boğulma nedeniyle 82 işçi ve intihar nedeniyle de 73 işçi yaşamını yitirdi. İşyeri güvenliğine de dikkat çekilen açıklamada, patlama ile yanma nedeniyle 50 işçinin, nesne çarpması ve düşmesi nedeniyle 40 işçinin, kesilme ile kopma nedeniyle 24 işçinin ve son olarak da diğer nedenlerden dolayı 117 işçinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN