Bursa'da bulunan lahitin içindeki gaz bilim dünyasını heyecanlandırdı

Bursa'da bulunan lahitin içindeki gaz bilim dünyasını heyecanlandırdı

Bursa’nın İznik ilçesinde asırlarca kapağı hiç açılmayan lahdin uzman ekip tarafından tahliye edileceği bildirildi. Lahidin içinde sıkışmış gazın bilim dünyası için çok önemli olduğu öne sürüldü.

İznik ilçesinde daha evvel 3 lahit mezarın bulunduğu zeytinlikte geçen ay yeni bir lahit daha ortaya çıkmıştı. Definecilerin kazıp üst kapağını ortaya çıkarttığı tarihi mezar, İznik Müze Müdürlüğüne bağlı arkeolog ve sanat tarihçileri tarafından incelenip tekrar toprakla kapatıldı. Lahde Ankara’dan gelecek olan uzman bir ekip müdahale edecek. Kapağı hiç açılmayan lahdin içinde biriken gazın bilim dünyası için önemli olduğu ileri sürüldü.

24 saat Jandarma ve polis kontrolünde olan lahdin içinde asırlardır biriken gazın uzman ekip tarafından özel bir sistemle tahliye edileceği ifade edildi.

17-02/15/lahit.Jpeg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN