Cesedi yanmış halde bulunmuştu! Otopsi raporu kan dondurdu

Cesedi yanmış halde bulunmuştu! Otopsi raporu kan dondurdu

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında çalışan Afgan uyruklu Nourtani'nin yanmış cesedi 10 Kasım 2023'te bulundu. Nourtani'nin otopsi raporundaki 'İleri derece yanık nedeniyle mide, sol böbrek, pankreas ve bağırsaklar ayırt edilemedi' ayrıntısı dikkat çekti.

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında çalışan Afgan uyruklu Vezir Mohammed Nourtani'nin yanmış cesedi bulunmuştu. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı, Afgan madencinin cesedinin kaçak ocaktaki kazayı gizlemek ve ocağın kapanmasını engellemek için öldükten sonra yakıldığı belirtilen iddianameyle 6 şüpheli hakkında 'iştirak halinde kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'BÖBREĞİNE KARŞILIK 20 BİN DOLAR TEKLİF EDİLDİ'

Madencinin eşi Kamergul Maliki’nin savcılık ifadesinde Nourtani'nin böbreği karşılığında 20 bin dolar teklif edildiğini, eşinin teklifi reddetmesi ya da böbreğin alınmasının ardından öldürüldüğünü iddia etti.

Nourtani'nin otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda, Nourtani'nin "ileri derecede yanık" nedeniyle bazı organlarının tespit edilemediği belirtildi.

'DOSYADA İLERLETME YAPILMAMIŞ'

Böbrek konusunun yeterince aydınlatılmadığını belirten Avukat Şeker, “Afgan madencinin sol böbreğinin ‘tefrik edilemediği’ yani sol böbreğinin bulunamadığı görülüyor. Dosyada ilerletme yapılmamış olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

ddddssss.jpg

"Bu böbrek ne oldu, nerede?" diyen Şeker "Bu böbrek bulunmadan bir şekilde merdiven altında mı nakli yapıldı, kime yapıldı? Bunun tespitinin yapılması lazım. Aile gerçekten inanılmaz derecede mağdur vaziyette. Bir gecekondunun içerisinde 1’i engelli 4 çocukla 1 eş ve bu mağduriyete daha fazla mağduriyet eklememek lazım. Anayasa’nın 10’uncu maddesi dili, dini, ırkı ne olursa olsun Türk kanunları önünde herkesin eşit olduğunu söyler. Biz de bu davada eşitlik uğruna, insan hakları uğruna bu suçu işleyenlerin adalet önünde en ağır cezayı almaları için takipçisi olacağız.” dedi.

Olayla ilgili, kaçak ocak sahipleri Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve Ahmet Aydın'ın yanı sıra ocak çalışanları ve kömür ticareti yapan bir kişi tutuklamıştı. Aile, Nourtani'nin ölümünün aydınlatılmasını talep ediyor. Soruşturma devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN