CHP’de ‘Yurtseverler’‘Ulusalcılar’ kavgası

CHP’de ‘Yurtseverler’‘Ulusalcılar’ kavgası

CHP’de olağan kongre için yapılan delege seçimlerinde halkevleri ve diğer sol fraksiyonların desteğini alan ‘Yurtseverler’ ile ‘Ulusalcılar’ arasında tasfiye kavgası çıktı. Ulusalcılar, CHP’nin güçlü olduğu mahallelerde seçimleri kazanan grubu, partinin tüm kademelerini ele geçirmekle suçluyor.

EROL METİN / ANKARA

CHP’de Ocak 2018’de yapılması planlanan 36. Olağan Kongre için, sürecin başlangıcı sayılan mahalle delegesi seçimleri yapılıyor. Mahallelerde 2 Ekim’e kadar sandıklar kurulabilecek. Büyük kentlerdeki mahalle delegesi seçimleri, kendilerine “Yurtseverler” diyen grupla, ulusalcı kanadın yarışına sahne oluyor. Özellikle Ankara’da CHP’nin güçlü olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Mamak ilçelerinde iki grup arasında kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Her 3 ilçede de seçimler sürüyor. Bazı mahallelerde seçim işlemleri tamamlanırken bazı mahallelerde ise oylama süreci devam ediyor. 400’er delegenin seçiminin yapıldığı Yenimahalle ve Çankaya’nın belli başlı mahallelerinde Yurtseverler’in listelerinin ipi göğüslemesi ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Karşı karşıya gelen taraflar, birbirlerine ağır ithamlarla yükleniyor.

Netleşen sandık sonuçlarına göre geride kalan Ulusalcılar, Yurtseverler grubunu belediyede iş imkanı sunma, ihalelerde kolaylık ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatma gibi vaatlerle oy kullanan CHP üyelerini yönlendirmekle suçluyor. Ulusalcılar, Alevi örgütlerin, Halkevleri’nin ve diğer sol fraksiyonların koalisyonundan oluşan Yurtseverler hareketinin partinin tüm kademelerine yerleşerek kendilerini tasfiye etmeye çalışacağını öne sürüyor. Kongre sonucunda güçlü bir konum elde etmeyi uman Yurtseverlerin asıl hedefi 2019’daki yerel seçimler. Yurtseverler öncelikle kendi yol arkadaşlarını belediye başkanı seçtirmeye çalışacak. Belediye başkanı olunmayacak yerde başkan yardımcılıkları ve belediye meclis üyelikleri hedeflenecek.

Ulusalcıların hedefindeki isim Necati Yılmaz

Ulusalcıların hedefinde CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz var. Ulusalcı ekip, Yurtseverler grubuna Yılmaz’ın öncülük ettiğini iddia ediyor. Çankaya, Yenimahalle ve Mamak’taki delege seçimlerinde Yurtseverlerin Yılmaz tarafından desteklendiği savunuluyor. Yılmaz, geçtiğimiz  seçimlerde Çankaya Belediye Başkan aday adaylığı için başvurmuş ancak yönetim Alper Taşdelen’i seçmişti. İsmi MYK üyeliği için de geçen Yılmaz’ın tekrar Çankaya Belediye Başkanlığı’na talip olabileceği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN