CHP'den Rize'de 'Çay Mitingi' kararı: Hazırlıklar başladı

CHP'den Rize'de 'Çay Mitingi' kararı: Hazırlıklar başladı

CHP, çay üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için Rize'de "Çay Mitingi" düzenlemeye hazırlanıyor. Açıklanan çay alım fiyatlarından memnun olmayan üreticiler seslerini duyurmak için bir araya gelecek. Mitingin 1 Haziran Cumartesi günü yapılması planlanıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'daki "Büyük Eğitim Mitingi"nin ardından bu hafta sonu Ankara'da "Büyük Emekli Mitingi" düzenleyecek. Üçüncü miting adresi ise Rize olacak.

Karadeniz bölgesindeki CHP örgütleri, çay üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek "Çay Mitingi" için hazırlıklara başladı.

ÇAY ÜRETİCİLERİNİN TEPKİSİ BÜYÜYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, 11 Mayıs’ta 2024 yılı yaş çay alım fiyatını kilogram başına 17 lira olarak açıkladı. Üreticilere verilen destekleme bedeli ise 2 lira olarak belirlendi. Ancak, açıklanan 19 liralık yaş çay alım fiyatı üreticiyi memnun etmedi. Rize ve bölge illerde üreticiler, bu fiyatların yetersiz olduğunu belirterek kepenk kapatma ve yürüyüş eylemleri gerçekleştirdi.

'25 LİRANIN ALTINDAKİ HER FİYAT EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim kampanya döneminde Rize’nin Pazar ilçesinde yaptığı mitingde çay üreticisinin sorunlarına dikkat çekmiş ve yaş çay alım fiyatına ilişkin değerlendirmede bulunmuştu.

Özel, "Hayat pahalandı, bu şartlar altında taban fiyat, bu sene en az 25 lira olarak ilan edilmelidir. 25 liranın altındaki her fiyat emek sömürüsüdür, Pazar’ın, Rize'nin çorbasından, aşından eksiltmektir." ifadelerini kullanmıştı.

ozgur-ozel-2.jpg

İL BAŞKANLARI TALEP ETTİ

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıklanan yaş çay alım fiyatının düşüklüğü nedeniyle bölge il başkanlarının ortak miting talebi olduğunu bildirdi. Deniz, “CHP Rize, Artvin, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun İl Başkanlarının Rize’de Çay Mitingi yapılması ortak talebi, Genel Başkanımız Özgür Özel tarafından kabul edilerek haziran ayının ilk haftasında, Rize’de bölgesel Çay Mitingi yapılması programlanmıştır.” dedi.

MİTİNGİN 1 HAZİRAN'DA YAPILMASI BEKLENİYOR

CHP lideri Özgür Özel’in katılımıyla yapılacak olan mitingin 1 Haziran Cumartesi günü düzenlenmesi bekleniyor. Özel ve bölgedeki il başkanları, çay üreticilerinin taleplerini ve sorunlarını dile getirmek üzere Rize'de sahaya inecekler. Mitingde, üreticilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekilmesi ve çözüm önerilerinin sunulması planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN