Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran'ın startını İzmir'den verdi: Laikliğin teminatıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran'ın startını İzmir'den verdi: Laikliğin teminatıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin startını İzmir'den verdi. AK Parti'nin İzmir mitinginde partilere seslenen Erdoğan "Partimizin programında laikliği teminat gördüğümüz açıkça yazıyor" dedi. Erdoğan CHP'nin İYİ Parti'ye 15 milletvekili vermesini de sert sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir imitinginde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Bugüne kadar İzmir'e kendimizi tam olarak anlatamadığımızı düşünüyorum. İzmir'le bu defa aramızdaki bütün perdeleri kaldıracağız, zincirleri kıracağız. İzmir Gazi Mustafa Kemal'in şehridir.

18-04/28/20180428_2_30072523_33171394-1524929057.jpg

İzmir AK Parti iktidarlarının diriliş hamlelerine şahitlik etmiştir. İzmir inşallah, 24 Haziran'da şahlanışın sembolü olarak da tarihe geçecektir. Benim 2023 hedeflerine birlikte yürümek istediğim İzmir karşımda. Demokrasinin bu ülkede belli kesimin değil, tüm vatandaşların olduğunu söylemek suç mudur? 

LAİKLİĞİ TEMİNAT ALTINA ALDIK

Korku ve kara basan gibi İzmir'in üzerine çökenler İzmir'e ne verdi? AK Parti'nin İzmir'e bir zararı dokunmuş mudur?

Biz demokrasinin bu ülkede tüm vatandaşlarımızın hakkı olduğunu söylemek suç mudur? Vatandaşlarımız hangi kesimden olursa olsun, bunları savunmak suç mudur? Türkiye'nin bütün şehirlerini, tüm bireyleri ile kaldırmak, herkesin kalkınmasını sağlamak suç mudur? Bunlar suçsa, bizim suçumuz çok büyük. Türkiye'yi 15 senede 3 kat büyüttük.

18-04/28/resimid_9495323.jpg

Türkiye'yi bir avuç seçkin için değil, herkes için güvenli ve yaşanabilir hale getirdik. İzmir'in oylarına ipotek koyanlar ne yaptı? İzmir için en ufak bir proje yapmayanlar, ihanetlerini laiklik altında saklıyorlar. Partimizin programında laikliği teminat gördüğümüz açıkça yazıyor. Biz ısrarla birilerinin yaptığı gibi sürekli laikliğin kullanılarak örselenmesine de karşı çıktık.

18-04/28/20180428_2_30072812_33172261.jpg

Biz dinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Milletimizin dini hassasiyetlerini örgüt çıkarları için kullananlara biz karşı koyduk. Ben Marmaris'ten, İstanbul'a hareket ettim, 10 binler oradaydı. 23.15'te Bay Kemal oraya gelmiş, tanklar korumaya almış. Bakırköy'e Belediye Başkanı'nın evine gidiyor. Tankların üstüne ilk ben çıkarım diyen, tankların yanında duruyor. Tüm televizyon kayıtlarında var yandın Kemal, yandın. Bay Kemal, darbeye karşı çıkan değil, darbecisin.

MİLLETİMİZLE BİRLİKTE ŞAMAR VURDUK

Başbakana tünellere saklandı diyorlar. Tünele saklanacak birisi varsa o da başınızdakidir. Biz başbakanla sürekli haberleşerek süreci yönettik. Biz o gece ölümü korkuttuk. Bizim verecek bir canımız var. 15 Temmuz'da milletimizle birlikte tarihi bir şamar vurduk. CHP'yi bu örgütün saflarında üstümüze yürürken gördüm.

Afrin'de etkisiz hale getirilenlerin sayısı 4 bin 305'e ulaştı. Bay Kemal, bırakalım mı? Bırakmayacağız. Biz şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Ana muhalefetin ve onunla aynı telden çalanların nasıl savrulduğunu gördünüz değil mi?

15 milletvekillerini paket yapıp gönderiyor. Meclis'te bir bakıyorum vekiller ağlıyor. Sen Genel Başkan olabilirsin ama o milletvekillerini pazarlayan olamazsın.

İnternetten oyuncak bebek sipariş verseniz bu kadar hızlı teslimat olmaz. O vekillere de yazık. Meclis bunları da gördü. Bunların tek derdi var Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak. Sanıyorlar ki Erdoğan olmasa milletimiz onları baş tacı yapacak. Erdoğan'ı millet getirdi millet. 

18-04/28/resimid_9495454.jpg

İBRAHİM TATLISES SÜRPRİZİ

Erdoğan, konuşmasına ara vererek, İbrahim Tatlıses'i sahneye devet etti. Erdoğan şöyle konuştu:

Hatay'a gittik, Reyhanlı sınır noktası, 10 kilometre var. Askerlerimizle, generallerimizle birlikte olduk. Tatlıses üstadımızda bizimleydi. Şimdi de bizimle İzmir'den adaylığa müracat etti. Askerlerimizle birlikte Esad Kabaklı'nın malum parçasını birlikte söyledik. Baktım üstad yaylaları söylüyor. Burada da söyler misin?  

Cumhurbaşkanı, Afrin'deki Mehmetçiğe moral vermek için Hatay'a giden sanatçılardan İbrahim Tatlıses'in orada seslendiriği Dilo Dilo Yaylalar türküsünü tekrar seslendirmesini istedi. İsteği geri çevirmeyen Tatlıses, halkın eşlik etmesiyle, türküyü çoşkuyla söyledi. 

18-04/28/resimid_9495453.jpg

"İZMİR'E SU GETİREN BİZİZ"

Biz sanatçılarımızla birlikte bir olduk, iri olduk, diri olduk. O da gidecekmiş diye duyduk, gitsin dedik. Bizim kadar gidemese de gitti. Tayyip yürüdü, o da yürüdü arkasından. AK Parti'nin seçim başarıları anasının ak sütü gibi helaldir. Biz de onlar gibi 5 dönüm bostan yan gel yat Osman desek, milletimiz bize de kapıyı gösterir. Şu susuz İzmir'e suyu getiren biziz ya. Talimat verdim DSİ'ye suyu getirdik ya. Kurumuş Ödemiş'deki ovayı biz suladık ya. Biz dertliyiz ya. 

18-04/28/20180428_2_30073074_33173049.jpg

Osmangazi'den geçerken bir başka oluyoruz değil mi, aman yarabbi. İstanbul - Bursa 1 saat 15 dakika. Peyzaj bittiğinde zevk için seyahat edeceksiniz, buraya geldik. Kardeşlerim 15 sene önce şu koca İzmir'in doğru dürüst bir havalimanı var mıydı? Biz geldik Adnan Menderes Havalimanı'nı yaptık. Ege'nin incisi İzmir'e daha öncekiler yaptılar mı? Ama biz yaptık.

MİTİNG ÖNCESİ

Erdoğan ilk mitingten önce AK Parti İzmir İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

1919-1922, 2016-2018 bütün bunlar bir mücadelenin eseri. Azimle, kararlılıkla, inançla bu zaferlerimiz Allah'ın izniyle devam edecek. Kardeşlerim birazdan İzmirli kardeşlerimle 24 Haziran seçimlerinin ilk mitingi mahiyetinde bir buluşma gerçekleştireceğiz.

Gerek salonun içindeki şu heyecan gerek dışardaki coşku bize umut aşılıyor. Bugün bu salonda da 16 Nisan'daki ataleti üstünden atmış bir İzmir teşkilatı görüyorum. Bunu seçim gününe kadar sürdüreceğinize inanıyorum. 

BAŞKALARINDA HATA ARAMAYIZ

Biz başkaları gibi başarıyı kendinde hatayı başkalarında aramayız. Biz sandıkta beklediği sonuç çıkmazsa vatandaşı aşağılayan, göbeğini kaşıyan adam değiliz. İzmir'de çok çalışacak ve hedefimize ulaşacağız. 

24 Haziran'a kadar kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Siyaset tek kişilik bir oyun değildir. Siyaset bir ekip işidir, bir kadro işidir, bir organizasyon işidir. 

Teşkilatımızın tüm kademeleriyle aynı tempoyla çalışması gerekmektedir. Seçim kampanyaları tembellik yapan ya da kasıtlı olarak sabote edenleri ayıklamanın bir vesilesi olacak.

24 HAZİRAN'DA TARİH YAZACAĞIZ

Cumhurbaşkanı adayı olarak şahsımın Türkiye genelinde, milletvekili adaylarımızın da kendi illerinde yürüteceği çalışmaların merkezinde tabi ki teşkilatlarımız var.

24 Haziran'da her iki seçimde de rekor bir oyla siyaset tarihimize geçeceğimize inanıyorum. Ve MHP ile oluşturduğumuz bu cumhur ittifakının 24 Haziran'da bir tarih yazmasını arzuluyorum.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN