Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni dünya medyasında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni dünya medyasında

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda aldığı yüzde 52,18’lik oyla üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın yemin törenini dünya medyası yakından takip etti.

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 52,18’lik oy oranıyla kazanan Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu'ndaki yemin töreni, dünya medyasında geniş yer buldu.

Almanya merkezli Spiegel dergisi, “Şerefim üzerine yemin ederim” başlığıyla verdiği haberde, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmaya devam edeceği, resmi olarak onaylandığı ve hemen geniş kapsamlı kararlar alması gerektiği ifade edildi.

‘PAŞİNYAN YEMİN TÖRENİNDE’

İspanyol La Vanguardia gazetesinin haberinde, "Erdoğan'ın çeyrek asra giden cumhurbaşkanlığında yeni bir dönem için yemin ettiği" belirtilerek, "Anıtkabir ziyaretinin ardından Ankara'da 21 cumhurbaşkanı ve 13 başbakanın katılımıyla görkemli bir yemin töreni yapıldı" diye kaydedildi.

İtalyan Rainews24 haber kanalı internet sitesinde, "Türkiye'de Erdoğan günü: Üçüncü kez yemin ediyor" başlığıyla verdiği haberinde, Erdoğan'ın göreve başlama merasimine çok sayıda devlet ve hükümet başkanının katıldığı, bunların arasında en dikkati çeken ismin ise aralarındaki tarihi gerilime karşın törene gelen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın olduğu belirtildi.

‘GÖREVDE EN UZUN SÜRE KALAN LİDER’

Hollanda'nın kamu yayıncısı NOS'un, "Türkiye'nin varlığını ve bağımsızlığını öne çıkaran Erdoğan, yeni dönemle birlikte Türkiye'nin en uzun süre liderliğini yapan devlet başkanı olacak" ifadelerine yer verilen haberinde, Ankara'daki törene 78 ülke ve kuruluştan temsilcinin katıldığı belirtildi.

Yunanistan merkezli ERT, yemin törenine, dış ülkelerden devlet başkanı ve başbakan seviyesinde katılım olduğunu kaydederek, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da törene katıldığına dikkat çekti.

Rus Kommersant gazetesinin haberinde, Erdoğan’ın görevine başlaması için yemin ve göreve başlama töreninin yapıldığı aktarılarak, Rusya adına törene parlamentonun alt kanadı Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin’in katıldığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN