Darbeyi 10 sahte hatla organize ettiler

Darbeyi 10 sahte hatla organize ettiler

15 Temmuz’un kilit isimlerinin kullandığı 10 telefon hattının başkasının adına kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Hatları dağıtan ve kalkışmayı idare eden iki FETÖ’cü sivil imamın da kimlikleri belirlendi. Biri 17 Temmuz’da Almanya’ya kaçtı.

FETÖ darbe girişiminde örgüt üyesi askerlerin cep telefonlarıyla organize oldukları, kalkışma boyunca da gelen mesajlarla hareket ettikleri belirlenmişti. Ankara Başsavcılığı’nın çatı iddianamesinde o cep telefonlarıyla ilgili çarpıcı bir tespit ortaya konuldu. Aralarında Genelkurmay Karargahına giren vatandaşları öldüren Tuğamiral Sinan Sürer’in de  olduğu darbecilerin başkalarına ait hatların takılı olduğu cep telefonları kullandığı belirlendi. Hatlar ve akıllı telefonları darbeci FETÖ’cülere dağıtan sivil imamların kimlikleri de iddianamede belirtildi. FETÖ’nün sivil imamları firarı şüpheliler Ali Irmak ve Tayfun Özek’in darbeden iki gün önce Ankara Yenimahalle’de bulunan bir telefoncudan aldıkları 10 GSM hattını, darbede aktif rol oynayan şüpheliler Genelkurmay Başkanı Özel Kalem Müdürü Albay Osman Kılıç, Genelkurmay Karargahı’na giren ikinci ekibin liderliğini yapan Albay Murat Korkmaz, TÜRKSAT saldırısını gerçekleştiren ekibin lideri Albay Harun Olgun, ÖKK’da görevli İsa Karabulut, ÖKK’da Kurmay Albay olarak görev yapan Konsey Üyesi şüpheli Fırat Alakuş, Cumhurbaşkanı Başyaveri Albay Ali Yazıcı, Cumhurbaşkanına suikast ekibi içinde yer alan Şükrü Seymen, Genelkurmay Karargahı’na giren vatandaşları öldüren Tuğamiral Sinan Sürer ve Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık’a verdikleri belirlendi.

MEB İHRAÇ ETTİ

Sivil imamlar Ali Irmak ve Tayfun Özek’in kritik noktalarda görevli FETÖ’cülerle bu hatlar üzerinden sürekli irtibat kurduğu, darbeyi organize ettiği, FETÖ’cü askerleri sevk ve idare ettiği belirtildi. İddianamede firari şüpheli Irmak ve Özek’in bu nedenle darbe teşebbüsü fiillerine de fail olarak katıldığının kesin olduğu değerlendirmesi yapıldı. Irmak’ın MEB Etlik İmam Hatip Orta Okulunda öğretmenlik yaptığı, Bylock kullandığı ve 17 Temmuz günü yurtdışına çıkış yaptığı ve Almanya’ ya gittiği de belirtildi. Tayfun Özek’in ise Denizli’de akrabalarının evinde saklandığı buradan sonra izini kaybettirdiği belirtildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN