Depremde 11 kişi hayatını kaybetmişti! Yargıtay'dan 'Yağcıoğlu Apartmanı' kararı

Depremde 11 kişi hayatını kaybetmişti! Yargıtay'dan 'Yağcıoğlu Apartmanı' kararı

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı Blok'ta 11 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Yargıtay 2 sanık hakkında verilen 13 yıl 4'er ay hapis cezasını onadı.

Yargıtay 12. Dairesi, 30 Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depreminde çöken Yağcıoğlu Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin yakınlarının "sanıkları eylemlerini olası kastla işledikleri, daha fazla ceza verilmesi ve indirim uygulanmaması gerektiği" ve sanıkların "delil toplanmadan ve taraflı bilirkişi raporlarıyla eksik inceleme yapıldığı" yönündeki itirazını değerlendirdi.

Daire, "Hükmolunan 13 yıl 4 ay hapis cezalarının işlenen fiillerin ağırlığıyla orantılı, hak, adalet ve nasafet kuralları ile dava dosyası içeriğine uygun olduğu, sanıkların binanın yıkılmasına etken kusurlu davranışlarının doğru biçimde belirlendiği, eksik inceleme yapılmadığı, hükümlerde hukuka aykırılık bulunmadığı" gerekçesiyle temyiz istemlerinin esastan reddi ile hükümlerin onanmasına karar verdi.

Yargıtay'ın kararı, Yağcıoğlu apartmanı davasında sanıkların suçlu olduğunu ve 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığını kesinleştiriyor. Bu karar, depremde yakınlarını kaybedenler için bir nebze olsun teselli olsa da, yıkılan binaların sorumlularının cezalandırılması için yeterli olmadığını gösteriyor.

NE OLMUŞTU?

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 117 kişi yaşamını yitirdi, 1035 kişi yaralandı. Depremde 731 bina ağır, 598 bina orta düzeyde hasar aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN