Doğada kendiliğinden yetişiyor, kökünden sakız yapılıyor! Bildiğiniz tüm sakızları unutun: Kilosu tam 5 bin TL

Doğada kendiliğinden yetişiyor, kökünden sakız yapılıyor! Bildiğiniz tüm sakızları unutun: Kilosu tam 5 bin TL

Sivas’ta ilkbahar döneminde doğada kendiliğinden yetişen kenger bitkisinin kökünden elde edilen kenger sakızının faydaları saymakla bitmiyor. Öyle ki kilosu 5 bin TL’den satılan bu sakız, bildiğiniz tüm sakızları unutturuyor…

Doğada kendiliğinden yetişen ve toplaması epey zor olan kenger sakızının kilo fiyatı çeyrek altını bile geçiyor. Sakızın zor toplanması, toplayanların sayısının az olması nedeni ile fiyatlar artarken, kenger sakızı çeşitli özelliğiyle de şifa kaynağı oluyor.

KENGER SAKIZI FAYDALARI NELERDİR?

Sakız diş sağlığına, yüz felci geçirenlerin yüz kaslarını çalıştırmalarına, mide ağrısı ve şişkinliğine ve migrene iyi geliyor.

Yurt dışından da yoğun talep olan sakız, Türkiye’ye gelen gurbetçiler tarafından da bol bol alınıyor.

kenger-sakizi-2.jpg

“TOPRAKTAN ÇIKARTILAN BİR SAKIZ”

Kenger sakızı satışı yapan ve fiyatının çeyrek altından fazla olduğunu söyleyen Abdurrahman Güler, “Bu sakız topraktan çıkartılan bir sakızdır. Kenger otunu bıçakla kesip kanatıyorlar. O kesikten toprağa beyaz bir sıvı akıyor. Birkaç gün kuruması bekleniyor ve daha sonra topraktan toplanıyor. Toplanması oldukça zahmetli.

kenger-sakizi-1.jpg

Kenger sakızına oldukça rağbet var. Özellikle midesinde rahatsızlık olan, yüz felci geçiren, kulak ağrısı olan insanlara çok faydalı bir sakız. Şu an sakızın tanesi 20 lira, bir kilogram fiyatıysa 5 bin lira. Kilogram fiyatı çeyrek altını geçti yarım altınla yarışır hale geldi. Bu sakızı aldıklarında ilk önce iyice yıkamalılar. Bir hafta boyunca çiğnenebilir” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN