e-Devlet soy ağacı hizmeti kapatıldı - Soy ağacı hizmeti ne zaman açılacak?

e-Devlet soy ağacı hizmeti kapatıldı - Soy ağacı hizmeti ne zaman açılacak?

e-Devlet soy ağacı hizmeti yoğun ilgi sebebiyle geçici bir süre için kapatıldı. Soy ağacı hizmeti ne zaman açılacak sorusu ise herkes tarafından sorulan sorular arasında yer alıyor. Soy ağacını merak eden herkes e-Devlet'in resmi internet sitesinden şifresi ile giriş yaptıktan sonra öğrenebilecek. İlk sorgulama bulgularına göre soy ağacı bilgilerinden 1800'lü yıllara kadar soy bilgisi veriliyor.

e-Devlet soy ağacı sorgulama işlemleri açıldığı andan itibaren milyonlarca kişi tarafından sorgulanmaya başlandı. Öyleki e-Devlet resmi internet sitesi çöktü bir çok hasta MHRS randevusu dahi alamadı. Hal böyle olunca e-Devlet resmi olarak açıklamasında soy ağacı sorgulama hizmetini geçici süre ile kapattığını duyurdu. Milyonlarca kişi e-Devlet'in resmi sitesinden soy ağacını öğrendi. Bazı kişilerin kökeni Ermanistan'a dayanırken bazı kişilerin kökeni ise Yunanistan'a dayanıyor. Bazı kişiler kendisini Selanik göçmeni ya da yörüklerden zannederken işin aslı hiç öyle çıkmıyor. Böyle olunca soy ağacı sorgulaması yapan kişiler sosyal medyadan herkesi güldüren paylaşımlarda bulundu.

Herkes şimdi soy ağacı sorgulama işlemi ne zaman yeniden hizmete girecek bunu merak ediyor. e-Devlet sistemde yaşanan sorunların çözümünü sağladıktan sonra hizmeti tekrar açacaktır. Ancak ne zaman açılacağı ile ilgili henüz bilgi bulnmuyor. 

e-DEVLET RESMİ SİTESİ

e-Devlet çöktü, soyağacı sorgulama durduruldu! e-Devlet sistemine eklenen soyağacı sorgulama paneli haberleri birçok vatandaşı heyecanlandırdı, milyonlar e-Devlet'in resmi sitesi olan turkiye.gov.tr'ye akın etti. Yaşanan yoğunluk sebebiyle e-Devlet'e girişte yaşanan sıkıntılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Son dakika bilgileri ise alt-üst soy bilgisi sorgulama işlemi yapacakları üzdü... e-Devlet’e dün eklenen ve ardından teknik çalışma nedeniyle askıya alınan soyağacı sorgulama sebebi büyük ilgi çekti ve e-Devlet Google’da 5 milyondan fazla kez aratıldı. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda soyağacı veya soy kütüğü ya da şecere verilmesine yönelik bir düzenleme bulunmadığından, bu yöndeki talepler yukarıda belirtilen mevzuat hükmü doğrultusunda ilgililerin alt ve üst soylarına ait düzenlenen nüfus kayıt örnekleri ile sağlanmaktadır. Bu nedenle, kişiler ancak alt ve üst soylarını kapsayan nüfus kayıt örneklerini bulundukları yer nüfus müdürlüğünden almaları mümkündür. Bunun dışındaki talepler 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44'üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 7, 9 ve 21'inci maddeleri ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 4, 5, 6 ve 8'inci maddeleri uyarınca, ilgililerin soyağacı ya da soy kütüğü olarak tanımlanan taleplerin yerine getirilmesi mümkün değildir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN