Ebrar Sitesi'nin enkazından yaralı olarak kurtarılmıştı: Aybüke'nin hastaneye girişi var kendisi ortada yok

Ebrar Sitesi'nin enkazından yaralı olarak kurtarılmıştı: Aybüke'nin hastaneye girişi var kendisi ortada yok

6 Şubat depremlerinde Ebrar Sitesi'nin enkazından yaralı olarak çıkarılan ve askeri uçakla gönderildiği İzmir'deki hastaneden tedavisinin ardından ayrıldığı öğrenilen Fikriye Akbüke Körük'ten (26) o günden beri haber alınamıyor. Polis ekiplerinin başlattığı arama çalışmaları sürerken her yerde kızını arayan anne Fadime Gökçe, yetkililerden yardım istedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıldan uzun bir süre geçti. 50 bini aşkın kişinin yaşamını yitirdiği depremlerde neredeyse bir o kadar kişi de kayboldu. Kayıpların aileleri en ufak bir izin peşine düşerek çocuklarını, kardeşlerini ve annelerini arıyor.

ENKAZDAN YARALI KURTARILDI

Depreme Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi B Blok'ta eşi Barış Körük (30) ile ikamet eden Fikriye Aybüke Körük (26) enkaz altında kaldı. Fikriye Aybüke Körük enkazdan yaralı olarak kurtulurken eşi Barış Körük'ün cenazesine ise 6 gün sonra ulaşıldı.

9143202.jpg

İZMİR'DEKİ HASTANEYE SEVK EDİLDİ

İzmir Adnan Menderes Hava Meydan Komutanlığı'na gelen askeri uçaktaki yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere sevk edilirken yaralılar arasında bulunan Fikriye Aybüke Körük de ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 10 Şubat'ta hastaneye giriş yaptığı öğrenilen Körük, iddiaya göre ayakta tedavi gördükten sonra hastaneden ayrıldı.

9143203.jpg

10 GÜN ENKAZIN BAŞINDA BEKLEDİ

Fikriye Aybüke Körük'ün annesi Fadime Gökçe, Adana'dan Kahramanmaraş'a gelerek Ebrar Sitesi B Blok'taki arama çalışmalarını takip etmeye başladı. Çalışmaların 6'ıncı gününde damadı Barış Körük'ün cansız bedeni enkaz altından çıkarılırken kızı bulunamadı.

9143201.jpg

10 gün boyunca enkazın başında bekleyen anne Fadime Gökçe, bodrum kata inilmesine rağmen kızına ulaşılamayınca polise giderek kayıp başvurusunda bulunmak istedi. Ancak kendisine 5-10 gün sonra başvuru yapması gerektiği söylendi. Bunun üzerine Adana'ya dönen Gökçe, 20 Şubat'ta DNA örneği vererek kayıp başvurusunda bulundu.

9143205.jpg

AYBÜKE'NİN HASTANEYE GİRİŞİ VAR KENDİSİ ORTADA YOK

Gökçe, depremin ikinci gününde kızının İzmir'e sevk edildiğini ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını öğrendi. Bilgi üzerine Gökçe, İzmir'e kızının tedavi gördüğü hastaneye gitti. Fadime Gökçe yaptığı araştırmalar sonucunda, 10 Şubat'ta kızı Fikriye Aybüke Körük'ün hastanede ayakta tedavisinin yapıldıktan sonra ayrıldığını öğrendi.

9143200.jpg

POLİSİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Acılı anne, evlendikten 7 ay sonra depreme yakalanan ve o günden beri kendisinden haber alınamayan kızının bulunması için yetkililerden yardım istedi.

9143204.jpg

Öte yandan, polis ekiplerinin Fadime Gökçe'nin kayıp başvurusunun ardından Fikriye Aybüke Körük'ün bulunması için başlattığı arama çalışmaları devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN