Eski Emniyet Müdürü’nden katliam mesajları: Silahlarla sokağa çıkın direnen herkesi indirin

Eski Emniyet Müdürü’nden katliam mesajları: Silahlarla sokağa çıkın direnen herkesi indirin

15 Temmuz öncesi meslekten atılan eski Emniyet Müdürü Zeki Taşkın’ın darbe girişimi gecesi örgüt üyelerine attığı mesajlar, Jandarma Okullar Komutanlığı iddianamesinde: Kimse evinde durmasın. Duran vebaldedir. Kim varsa silahını alıp direnen herkesi indirsin.

FETÖ’nün Jandarma Okullar Komutanlığı’ndaki darbe faaliyetleriyle ilgili aralarında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile dönemin Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’in de bulunduğu bazı idarecilerin alıkonulması planına ilişkin iddianamede darbecilerin WhatsApp üzerinden “öldürme emri” verdiği yazışmalar yer aldı. İddianamede 15 Temmuz gecesi Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı yakınında yakalanan eski Emniyet Müdürü Zeki Taşkın, FETÖ’cü polislere çağrıda bulunarak “darbe girişimine karşı direnç gösterilmemesi gerektiği”, “aksi tutum sergileyenlerin gerekirse öldürülebileceği” yönünde mesajlar gönderdi. Taşkın “Değerli abiler, askerler müdahaleye başladı. Herkes işini, gücünü bıraksın. Bulunduğu yerde arkadaşlarını yönlendirsin. Özel harekatta ve çeviktekiler, askere teslimiyet gösterip menfilerin direnci kırılsın” ifadelerini kullandı.

Taşkın, daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nün darbe karşıtı emirlerine uyulmaması gerektiğini belirterek “Herkes Genelkurmay’a gitsin. Devreler birbiriyle irtibat kursun” şeklinde mesaj attı. İlerleyen saatlerde darbeye direnenler için ölüm emrini verdiği mesajlarında Taşkın, şunları korkunç sözleri kaydetti: “Ankara’da muvazzaf ve emekli kim varsa silahını alıp GENKUR, EGM, Ankara Emniyet, KOM, TEM ve Yıldız’ın önüne giderek direnen herkesi indirsin. Kimse evinde durmasın. Duran vebaldedir. ‘Paralelci’ ilan edilen polisler, silah ve teçhizatlarını kesinlikle teslim etmesin.” Zeki Taşkın, darbe girişiminden önce FETÖ üyeliği nedeniyle görevinden ihraç edilmiş ve soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. -AA

FETÖ’NÜN ‘TANGO’SU BLUETOOTH’TAN

Ankara’da FETÖ’nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada itirafçı olan A.Ö, örgütün haberleşme sistemi ile darbe mesajlarını aktardı: Son zamanlarda, ‘Artık ByLock çok yaygınlaştı, güvenilir değil. Başka bir program kullanılacak.’ denerek telefonlara Eagle yüklendi. kısa süre sonra Tango isimli programa geçildi. Bu bilindik Tango değil. Play Store ya da Apple Store’dan indirilemez. Ancak bluetooth aracılığıyla başka telefonlara yüklenebilir. 15 Temmuz’da önce ‘Askerin yanında olun’ daha sonra da ‘darbeyle bizim herhangi bir bağlantımız yok’ mesajları atıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN